Pres služba TO Budva: Lažno saopštenje "pres službe", biće pokrenuta istraga zbog zloupotrebe

Direktorica TO Budva Maja Liješević kazala je da je tekst koji je juče popodne objavljen na portalu Vijesti odobrila lično u saradnji sa pravnom službom budući da se tekst ne odnosi na promotivni niti programski sadržaj već poštovanje legislative

14454 pregleda 12 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Zaposleni u Sektoru za marketing, PR i informativno propagandnu djelatnost TO Budve poručili su da oni ne stoje iza saopštenja koje je objavljeno juče, navodeći da oni decidno odbacuju bilo kakvu povezanost sa tekstom.

Oni očekuju da nadležni otkriju sa koje mail adrese je upućen tekst, radi daljih postupaka istrage "zbog očigledne zloupotrebe službenog položaja".

Oni su reagovali na tekst "Pres služba: Carević, Božović i Jovanović pokušali da javno linčuju direktoricu TO Budva", objavljen juče na portalu Vijesti.

U saopštenju koje je "Vijestima" dostavljeno iz pres služba TO Budva juče je navedeno da se oglašavaju povodom "pravnog nasilja" koje je priređeno u prostorijama te organizacije. Kazali su da su predsjednik Opštine Marko Carević, njegov šef kabineta Nikola Jovanović i poslanik Milo Božović "pokušali da javno linčuju" direktoricu TO Budva.

Reagovanje prenosimo integralno:

"U cilju istinitog i objektivnog informisanja crnogorske javnosti, a povodom teksta pod nazivom: “Pres služba: Carević, Božović i Jovanović pokušali da javno linčuju direktoricu TO Budva” koji je na portalu “Vijesti” objavljen juče, 09.11. zaposleni u Sektoru za marketing, PR i informativno propagandnu djelatnost Turističke organizacije opštine Budva decidno odbijaju bilo kakvu povezanost sa slanjem tzv. saopštenja.

Tekst koji je, očigledno sa lošom namjerom, potpisan kao da ga je pisala “pres služba TO Budve” (iako ista, pod tim imenom, ne postoji u Turističkoj organizaciji opštine Budva) nije napisan od strane bilo koga iz PR i marketing sektora, a još manje su proslijeđivane priložene fotografije, dopisi ili pravni dokumenti, sa kojima zaposleni u ovom sektoru, ni u jednom trenutku nisu bili upoznati.

“Predmetni tekst” ne sadrži turistički, promotivni, niti programski sadržaj u skladu sa djelatnosti kojom se TO Budva bavi, već je isključivo političkog ili politizovanog sadržaja, pa samim tim, ne može biti tema saopštenja koje potpisuje PR i marketing sektor.

U međuvremenu, zaposleni u PR i marketing sektoru će, u skladu sa svojim opisima posla, nastaviti da rade isključivo na kvalitetnoj promociji Budve kao turističke destinacije”, navodi se u reagovanju.

Direktorica TO Budva Maja Liješević kazala je da je tekst koji je juče popodne objavljen na portalu Vijesti odobrila lično u saradnji sa pravnom službom budući da se tekst ne odnosi na promotivni niti programski sadržaj već poštovanje legislative.

Bonus video: