Sjećanje na Kujovića i nastradale na dužnosti

Turnir u futsalu održaće se u nedjelju, decembra u 12 sati u Sportskoj dvorani “Nikoljac”

2283 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta nesreće u julu 2015. (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Sa mjesta nesreće u julu 2015. (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Memorijalni turnir u futsalu, u znak sjećanja na tragično preminulog policijskog službenika Irfana Kujovića i i ostale pripadnike policije stradale pri izvršenju službenih poslova i zadataka, biće održan u nedjelju, 26. decembra u 12 sati u Sportskoj dvorani “Nikoljac” u Bijelom Polju.

“Turnir organizuju IPA Sekcija Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, Centrom bezbjednosti, graničnom policijom, Sindikatom Uprave policije, Sportskim centrom 'Nikoljac'”, saopšteno je iz organizacije memorijalnog turnira.

Policajac Irfan Kujović (36) poginuo je 22. jula 2015. godine. dok je na regionalnom putu Slijepač most - Tomaševo, kontrolisao učesnike u saobraćaju. Iz Uprave policije je tada saopšteno da je Kujović poginuo oko 19.40 časova, kada je pokušao da zaustavi vozača koji ga je potom vozilom udario i oborio, a potom pobjegao.

Pred bjelopoljskim Višim sudom na 20 godina zatvora, zbog ubistva Kujovića, osuđen je Enis Memić iz Brodareva u Srbiji.

U presudi se navodi da je Memić, krećući se vozilom marke “golf II” iz pravca Slijepač mosta prema Pavinom Polju u mjestu Panjska luka, dok je Kujović vršio službenu radnju zaustavljanja vozila, sa svoje desne kolovozne trake naglo skrenuo na lijevu i udario Kujovića, koji je stradao.

Bonus video: