Đaci mogu na ekskurzije i van Crne Gore, dozvoljen rad noćnih klubova i diskoteka

Broj novooboljelih manji za 42, a preminulih za 63 odsto u odnosu na prethodne dvije nedjelje. Novim mjerama dozvoljen i veći broj posjetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom

53115 pregleda 126 reakcija 62 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 24.03.2022. 10:17h

Vlada je donijela nove protivepidemijske mjere, koje će važiti od 25. marta do 8. aprila.

Dozvoljava se rad noćnih klubova i diskoteka, a omogućavaju se školski izleti i ekskurzije i van Crne Gore.

Povećava se i broj posjetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom, gdje je dozvoljena popunjenost tribina do dvije trećine od ukupnog broja sjedišta uz poštovanje osnovnih epidemioloških mjera. U zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posjetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sjedište između gledalaca.

Sve ostale mjere ostaju na snazi.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić rekao je da je broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 42 odsto u odnosu na prethodne dvije nedjelje. Broj preminulih u posljednje dvije sedmice takođe je manji za oko 63 odsto u odnosu predhodne dvije nedelje.

Hospitalizovano 46 kovid pacijenata

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović rekla je da je u blagom padu broj hospitalizovanih kovid pacijenata. U odnosu na 51, koliko ih je u bolnicama bilo 10. marta, danas ih je 46.

Na liječenju u KCCG-u je 14 kovid pacijenata, u Pljevljima 10, Baru osam, Beranama i Kotoru po četvoro, a u Bijelom Polju i Nikšiću po troje pacijenata. U Specijalnoj bolnici Brezovik trenutno nema kovid pacijenata.

Bonus video: