Dabović: Ulcinj zahtijeva naprednu i građanima okrenutu upravu

Sulejmani istakao da je Ulcinj poznata turistička destinacija, ali i grad sa najmanjim ulaganjima

1206 pregleda 3 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Mediabiro
Sa svečanosti, Foto: Mediabiro

Ulcinj je moderan evropski grad koji zahtijeva savremenu, naprednu i građanima okrenutu upravu, poručio je predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Hadži Sulejmani čestitao je Dan opštine i poručio da “treba da budemo ponosni i srećni što živimo u gradu u kojem su živjeli naši preci”.

“Danas je praznik Ulcinja, grada starog preko dvije i po hiljade godina, u kome su živjeli i borili se naši preci, iz generacije u generaciju. Oni su mnogo dali ovom gradu. Silni osvajači su ostavljali tragove u ovom gradu, ali niko od njih nije uspio da sruši zidine i temelje Starog grada i da istrijebi ljude koji su ovdje živjeli. Ulcinj je nakon svakog osvajača postajao sve bogatiji i jači. Ovaj grad bogat je slavnom prošlošću”, kazao je Sulejmani, kako prenosi Mediabiro.

On je istakao da je Ulcinj poznata turistička destinacija, ali i grad sa najmanjim ulaganjima.

“Zahvaljujući privatnom sektoru, turizam doživljava brzi rast, a dokaz tome je prošlogodišnja turistička sezona koja je prevazišla sva očekivanja. Uz nadu da će ovogodišnja sezona biti na nivou prošlogodišnje, svim građanima opštine Ulcinj čestitam Dan Ulcinja”, naveo je Sulejmani.

Dan opštine Ulcinj
foto: Mediabiro

Dabović je kazao da je ponosan na rezultate koji su postignuti u proteklom periodu.

“Ponosni smo što smo “otvorili karte” u odnosu na naše građane, bili smo transparentni u pogledu svih koraka koje smo napravili, te su naši sugrađani mogli aktivno da učestvuju u donošenju predloga i davanju sugestija. Stabilizovali smo kompletnu lokalnu samopravu, i već sada može da se nastavi planiranje progresivnog rasta i razvoja naše opštine. Povećali smo fond za sporstke klubove, navladine organizacije, kao i pomoć našim studentima i najmlađima. Nastojimo da radimo sve kako bismo naše najmlađe, naš naraštaj i budućnost zadržali u Ulcinju i time ojačali kompletnu zajednicu”, kazao je Dabović.

Dan opštine Ulcinj
foto: Mediabiro

Kada je riječ o projektima, posebno je istakao one koji su manjeg karaktera, a koje je opština "mogla sama da projektuje i iznjedri", prenosi Mediabiro. Ocijenio je i da je svaki građanin Ulcinja dao svoj doprinos lokalnoj zajednici.

“Danas je Ulcinj moderan evropski grad koji zahtijeva savremenu, naprednu i građanima okrenutu upravu. Biti na čelu opštine izazovan je i odgovoran posao, ali ujedno i velika čast i još veća lična satisfakcija. Godinu iza nas posvetio sam izgradnji nekoliko elementarnih stubova na kojima bi svaka demokratska lokalna samouprava trebalo da počiva. Pokušali smo, a vjerujem i uspjeli, da promocijom pozitivnih primjera društveno korisnih aktivnosti utičemo na osjećaj pripadnosti zajednici i kolektivne odgovornosti građana Ulcinja“, zaključio je Dabović.

Na događaju u Centru za kulturu Ulcinj upriličen je koncert gudačkog orkestra Umjetničkog centra Elbasana, dirigenta Blerima Narazanija, a na koncertu je nastupio i albanski tenor Kastriot Tuša i sopranistkinja iz Ulcinja Đulije Pelingu, piše Mediabiro.

Dan opštine od 2003. godine obilježava se svake prve subote u aprilu, a označava kraj berbe maslina, početak turističke sezone i izlazak pomoraca na more.

Bonus video: