Opština pomaže kupovinu bicikala i električnih trotineta

Subvenciju od 50 odsto dobilo skoro stotinu građana i građanki Pljevalja

3751 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz Pljevalja, Foto: Goran Malidžan
Detalj iz Pljevalja, Foto: Goran Malidžan

Skoro stotinu građana i građanki Pljevalja dobilo je subvenciju Opštine Pljevlja za kupovinu bicikala ili električnih trotineta.

Za te namjene lokalna uprava ove godine izdvojila je 10.000 eura.

U nabavci bicikala opština učestvuje sa 50 odsto cijene, a najviše do 80 eura, dok za kupovinu električnih trotineta u visini od 40 odsto cijene, a najviše do iznosa od 120 eura.

Na javni poziv za subvencionisanje kupovine bicikala i trotineta prijavilo se 96 građana. Uslov za dobijanje subvencije za kupovinu bicikala ispunilo je 76 građana dok je uslov za subvenciju nabavke električnog trotineta ispunilo 18 građana.

Pravo na dodjelu subvencije za kupovinu bicikala imalo je prvih 80 građana koji su ispunili uslove poziva i prvih 30 građana/ki koji se prijave za električni trotinet, a pritom su ispunili uslove javnog poziva.

Uz prijavu građani su dostavljali obrazac - zahtjev za dodjelu subvencije, kopiju lične karte i kopiju tekućeg žiro-računa, potvrdu o prebivalištu, uvjerenje o kućnoj zajednici, ponudu iz prodavnice bicikala/električnih trotineta u vidu predračuna sa preciznom specifikacijom.

Opština Pljevlja prošle godine je prvi put subvencionisala kupovinu bicikala, a imajući u vidu veliku zainteresovanost građana, iznos za ovu budžetsku stavku u 2022. godini je uvećan i proširen na nabavku električnih trotineta.

Bonus video: