Prikupljen novac za nabavku specijalnog pomagala za trogodišnjeg Dragana Maslaka

"Želim da vam zahvalim kao i svim humanim ljudima koji su se odazvali našem apelu. Novac za pomagalo je skupljen. Još jednom hvala svima od srca", rekla je Draganova majka, Ljiljana Maslak

73069 pregleda 20 komentar(a)
Dragan Maslak, Foto: Privatna arhiva
Dragan Maslak, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.05.2022. 22:04h

Prikupljen je novac za nabavku specijalnog namjenskog pomagala za trogodišnjeg Dragana Maslaka koji boluje od teškog oblika cerebralne paralize.

Draganu je pomagalo potrebno nakon operacije kičme u Turskoj.

"Želim da vam zahvalim kao i svim humanim ljudima koji su se odazvali našem apelu. Novac za pomagalo je skupljen. Još jednom hvala svima od srca", rekla je "Vijestima" Draganova majka, Ljiljana Maslak.

Dragan je rođen prijevremeno sa smrtnim rizikom i za njega i za majku. Dječak živi u petočlanoj porodici u kojoj samo otac radi ali nema stalno zaposlenje. Sa njim najviše vremena provodi majka koja pored njega ima još dvoje djece.

Nakon operacije u Turskoj, primjećuju se pomaci ali treba nastaviti dalje sa kontinuiranim tretmanima (fizikalne terapije, logoped, defektolog, somatoped, tiflolog) i sa određenim pomagalima.

Draganu je bio potreban Kid Walk II Gait Trainer od Ottobock-a. Njegova cijena varira od 8.000 eura pa naviše, zavisno od dodataka koji su potrebni.

Bonus video: