"naša obaveza je da pomognemo sve društvene aktere"

Rudnik uglja donirao automobil Islamskoj zajednici

"Vozilo ćemo predati Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori, dok će svi odbori na području Islamske zajednice u Crnoj Gori moći da koriste ovo vozilo“, saopštio je glavni imam Ferid efendija Osmanagić

3983 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja
Foto: Rudnik uglja

Izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja, Milan Lekić, uručio je danas predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Pljevlja, glavnom imamu Feridu efendiji Osmanagiću i imamu Erolu efendiji Koliću, automobil Dačija Daster COMFORT proizvedeno 2020. godine.

Osmanagić je, kako se navodi u saopštenju Rudnika uglja, izrazio zahvalnost Odboru direktora i izvršnom direktoru kompanije na svemu što su učinili za Islamsku zajednicu u proteklom periodu.

Osmanagić je uručio Lekiću zahvalnicu Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori za doprinos i saradnju.

„Dugujem zahvalnost Rudniku uglja u ime Islamske vjerske zajednice, u svoje lično ime i u ime reisa Fejzića. Ova vrijedna donacija je bila prijeko potrebna i zaista će poslužiti u prave svrhe. Vozilo ćemo predati Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori, dok će svi odbori na području Islamske zajednice u Crnoj Gori moći da koriste ovo vozilo“, saopštio je Osmanagić i dodao da je Islamska zajednica izuzetno zadovoljna odnosom Rudnika uglja, ističući da ovo nije prva donacija koju je Rudnik uputio, te da je, u više navrata, Rudnik pomagao Islamsku zajednicu kao nikada do sada u prošlosti”, navodi se u saopštenju.

foto: Rudnik uglja

Lekić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ispred kompanije uruči ovu vrijednu donaciju.

„Rudnik uglja je društveno odgovorna kompanija koja pomaže sve vjerske zajednice. Štaviše, naša misija i obaveza je da pomognemo sve društvene aktere u skladu sa našim mogućnostima. Aktuelno rukovodstvo je, na obostrano zadovoljstvo, pomagalo Islamsku zajednicu u više navrata. Ovo vozilo će, vjerujemo, olakšati svakodnevne obaveze i aktivnosti koje predstavnici Islamske zajednice imaju, i to je nešto što nas raduje“, rekao je Lekić.