sastao se sa zamjenikom izvršnog direktora Aerodroma crne gore

Generalni sekretar ICAO najavio da će razmotriti posjetu Crnoj Gori

"Salazar je pozdravnom govoru naglasio da se civilna avijacija, u trenutku kada je počela da se oporavlja i napreduje nakon stišavanja pandemije, suočila sa dodatnim, turbulentnim izazovima - novim talasom koronavirusa i ekonomskom neizvjesnošću", navodi se u saopštenju Aerodroma

2441 pregleda 0 komentar(a)
Radulović i Salazar, Foto: Aerodromi Crne Gore
Radulović i Salazar, Foto: Aerodromi Crne Gore

Generalni sekretar Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), Huan Karlos Salazar, najavio je da će razmotriti posjetu Crnoj Gori.

Salazar se sastao sa zamjenikom izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Petrom Radulovićem, na marginama Simpozijuma ICAO koji se održava u Istanbulu, a čiji je domaćin Generalni direktorat civilne avijacije Turske.

"Salazar je pozdravnom govoru naglasio da se civilna avijacija, u trenutku kada je počela da se oporavlja i napreduje nakon stišavanja pandemije, suočila sa dodatnim, turbulentnim izazovima - novim talasom koronavirusa i ekonomskom neizvjesnošću", navodi se u saopštenju Aerodroma.

Salazar je rekao da u takvim okolnostima svi aerodromi, avio-kompanije, kontrole letjenja, regulatori, međunarodne organizacije i svi ostali partneri moraju da rade zajedno i da se prilagođavaju situaciji da bi se obezbijedila sigurnija i bezbjednija putovanja.

Riječ je o organizaciji Ujedinjenih nacija koja je za civilnu avijaciju krovna na međunarodnom nivou.

Simpozijum u Istanbulu traje do sjutra.