čestitao Kurban Bajram

Đukanović: Građanski sklad koji godinama snažimo, svijetli primjer koji ostali trebaju slijediti

"Svevremene poruke Islama nas hrabre da prevazilazimo isključivosti i afirmišemo bogatstvo etničke, kulturne, vjerske i druge raznolikosti, multietnički i multikonfesionalni sklad. To civilizacijske tekovine neodvojive od bića crnogorskog društva", kazao je Đukanović

8306 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Građanski sklad koji godinama snažimo u Crnoj Gori uprkos velikim iskušenjima, svijetli je primjer koji i ostali trebaju slijediti, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je čestitao Kurban Bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i vjernicima islamske vjeroispovjesti uz najbolje želje za zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću.

Navodi da su svevremene poruke Islama duboko utemeljene u humanim vrijednostima savremenog svijeta.

One nas, ističu Đukanović, hrabre da prevazilazimo isključivosti i afirmišemo bogatstvo etničke, kulturne, vjerske i druge raznolikosti, multietnički i multikonfesionalni sklad, te da su to civilizacijske tekovine neodvojive od bića crnogorskog društva.

U čestitki navodi da danas kada širom svijeta, različiti izazovi, na test stavljaju humanost, multietničnost i multikonfesionalnost, "s ponosom možemo reći da je građanski sklad koji godinama snažimo u Crnoj Gori uprkos velikim iskušenjima, svijetli primjer koji i ostali trebaju slijediti".

"Posvećeni daljoj izgradnji snažne i prosperitetne Crne Gore duboko integrisane u civilizacijske vrijednosti Evrope i svijeta moramo ostati ujedinjeni u očuvanju našeg bogatstva različitih kultura i porijekla, šireći izbor životnih i profesionalnih mogućnosti svim našim građanima i gradeći trajne mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja među nama", poručio je Đukanović.

"Neka Vam praznični dani Kurban Bajrama budu dodatna inspiracija daljem duhovnom snaženju u Vašim istrajnim nastojanjima da upućujete vjernike i sve ljude dobre volje, na civilizacijsku univerzalnost religijskih vrijednosti, na dobro pripadnika islamske zajednice i svih naših građana, na dobro naše Crne Gore i crnogorskog društva čemu je Islamska zajednica uvijek davala važan doprinos. U svijetlu ovih misli Vama i svim vjernicimsa islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, još jednom upućujem iskrene čestitke uz izraze visokog uvažavanja", zaključuje se u saopštenju.