Još jedna firma odustala od posla sa Pljevljima: Ni Bjelopoljci neće završiti fontanu

Radovi počeli 2015. godine kada je firma "Pupović elektro" iz Tivta izmjestila staru fontanu, a potom napustila posao...
90 pregleda 2 komentar(a)
fontana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
fontana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.10.2017. 19:45h

Opština Pljevlja raskinula je ugovor sa firmom "PNP Perošević" iz Bijelog Polja koja je trebalo da gradi gradsku fontanu na Trgu 13. jul.

Ugovor sa firmom zaključen je 7. aprila, ali izvođač nije počeo radove vrijedne skoro 60.000 eura.

Bilo je predviđeno da se fontana završi u roku od dva mjeseca, od dana uvođenja u posao.

"Nakon zaključenja ugovora pa sve do danas, Opština Pljevlja je... u više navrata pokušavala da vas uvede u posao, ali nažalost bezuspješno i pored vaših obećanja da ćete započeti sa izvođenjem ugovorenih radova. U tom cilju vam je uručena i projektna dokumentacija. Kako ni nakon više od pet mjeseci od zaključenja ugovora niste započeli sa izvođenjem radova, obavještavamo vas da raskidamo ugovor o izgradnji gradske fontane..., jednostranom izjavom volje, a u smislu Zakona o obligacionim odnosima", piše u dopisu koji je firmi uputio gradonačelnik Mirko Đačić.

Radovi na izgradnji gradske fontane počeli su 2015. Prethodni izvođač radova - firma "Pupović elektro" iz Tivta izmjestila je staru fontanu i uradila zemljane i armirano-betonske radove, nakon čega su napustili posao.

Zbog toga je Opština podnijela tužbu protiv firme iz Tivta, a postupak je u toku.

Iz tivatske firme ranije su saopštili da su prestali da rade, jer Opština nije redovno izmirivala obaveze, pa su bili primorani da potraživanja naplaćuju preko izvršitelja ili blokadom računa.

Na pitanje "Vijesti" zbog čega ni nakon skoro dvije godine nijesu završeni radovi na gradskoj fontani, Đačić je nedavno rekao da su nakon raskida ugovora sa firmom “Pupović elektro” dva puta raspisivali tender za izbor novog izvođača.

"Na poslednjem tenderu prijavila se firma Perošević iz Bijelog Polja, sa kojom je Opština sklopila ugovor o nastavku radova. Iako je ugovor potpisan prije par mjeseci, radovi još nijesu počeli, a u Opštini ne znaju zbog čega izvođač ne ulazi u posao... Očito nije lako naći izvođača za taj posao, jer se radi o specifičnim radovima... Nema puno da se radi, ali očito da se domaći izvođači muče sa ovakvom vrstom posla iako se radi o objektu malih dimenzija".

Fontana se radi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića.

Predviđeno je da ima četiri česme pitke vode sa posebnim dovodom i odvodom i uređaj za cirkulaciju vode.

Bonus video: