Vlada će uplatiti "Montefarmu" sedam miliona eura

"Na ovaj način će se premostiti period do donošenja rebalansa budžeta, kojim će biti planirana ukupna nedostajuća sredstva za tekuću godinu", saopšteno je iz Vlade

6991 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj sjednici da iz Tekuće budžetske rezerve uplati sedam miliona eura "Montefarmu".

"Usvojena je Informacija o potrebi obezbjeđenja dodatnih finansijskih sredstava u iznosu od seda miliona eura iz Tekuće budžetske rezerve u cilju nesmetanog snadbijevanja ljekovima i medicinskim sredstvima, odnosno izmirenja obaveza koje Fond za zdravstveno osiguranje ima prema ZU Apoteke Crne Gore "Montefarm", navodi se u saopštenju.

Vlada je takođe dala saglasnost da se obezbijede tražena sredstva, uz konstataciju da je zaštita zdravlja građana apsolutni prioritet.

"U raspravi je naglašeno da će odobreni iznos od sedam miliona podmiriti urgentne potrebe od ukupno dospjelih obaveza koje iznose 12.949.859,10 eura. Na ovaj način će se premostiti period do donošenja rebalansa budžeta, kojim će biti planirana ukupna nedostajuća sredstva za tekuću godinu", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: