Otvoreno obnovljeno i prošireno dječje igralište u Seljanovu

Osim dječijeg mobilijara, igralište sadrži i novu teretanu na otvorenom za odrasle – kompleks od sedamnaest vertikalnih metalnih stubova različite visine, presjeka švedskog zida, klasične majmunske šipke, drvene klupe za trbušnjake...

2060 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, simboličnim presijecanjem vrpce, otvorio je danas obnovljeno i prošireno dječje igralište u najvećem tivatskom naselju Seljanovo.

Radove na rekonstrukciji igrališta izvelo je Komunalno d.o.o. Tivat, a ukupna vrijednost ove investicije tivatske Opštine je preko 50.000 eura.

Novi mobilijar na igralištu uključuje dječiju vrtešku, ljuljašku, klackalicu, njihalicu, kao i multifunkcionalnu dječiju igraonicu koja se sastoji od kvadratnih platformi, tornjeva različite visine (100, 150, 200, 300 cm), dvoje unutrašnjih stepenica visine 50 cm, krova, dva dvostruka tobogana visine 150 cm i 100 cm, ravnog tobogana visine 100 cm, tobogana u vidu spiralne cijevi (tunela) visine 300 cm i dekorativnih elemenata.

Na igralište je nakon obnove, vraćena i djeci omiljena dosadašnja igračka- stara lokomitiva. Osim dječijeg mobilijara, igralište sadrži i novu teretanu na otvorenom za odrasle – kompleks od sedamnaest vertikalnih metalnih stubova različite visine, presjeka švedskog zida, klasične majmunske šipke, drvene klupe za trbušnjake, sedam prečki, dvije vrste gimnastičkih prstenova pričvršćenih na prečke, duple šipke za sklekove iznad/ispod horizontalnog stuba i dvije paralelne šipke.

igralište Seljanovo
foto: Siniša Luković

Dječije igralište sa vježbaonicom na otvorenom za odrasle na Seljanovu, prostire se na površini od 800 kvadrata.

“Zamisao lokalne uprave od početka je da se urede dječija igrališta, ne samo u ovom dijelu Tivta, na Seljanovu nego i šire. Danas smo otvorili najveće igralište u ovom dijelu grada.. Vidim da su djeca oduševljena što me posebno raduje. Drago nam je da je konačno došlo na red i opremanje igrališta, u saradnji sa Ministarstvom sporta kod Osnovne škole “Drago Milović” uredili smo rukometni teren, uskoro će krenuti i sanacija odbojkaškog terena kod osnovne škole i pri kraju smo uređenja terena kod osnovne škole u Donjoj Lastvi", kazao je Komnenović dodajući da su se međutim, već suočili sa problemom vandalizma i devastacije tek postavljenog novpog mobilijara i opreme na igralištima.

Bonus video: