Više partija osudilo prijetnje urednici M portala

Na mejl adresu glavne i odgovorne urednice M portala Danice Nikolić u subotu je stiglo više mejlova prijeteće sadržine

5230 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.09.2022. 17:28h

Više partija osudilo je prijetnje upućene glavnoj i odgovornoj urednici M portala Danici Nikolić. Na mejl adresu glavne i odgovorne urednice tog portala u subotu je stiglo više mejlova prijeteće sadržine.

BS: Država da pokaže odlučnost u pravcu zaštite novinara

Iz Bošnjačke stranke su poručili da bez slobode medija i slobodnog izražavanja nema demokratije u društvu. Obaveza je medija, kako su kazali, da izvještavaju o temama koje su u interesu javnosti.

“Bošnjačka stranka osuđuje prijetnje upućene urednici M portala. Neslaganje sa uređivačkom politikom ili sa iznešenim stavovima novinara ne može biti izgovor za prijetnje bilo kome. Obaveza je džave da pokaže snažnu odlučnost u pravcu zaštite novinara”, saopštili su iz BS.

LP: Prijetnje neprihvatljive, poslati jasnu poruku

Iz LP ističu da su prijetnje smrću novinarima zbog javno iznesene riječi neprihvatljiva pojava u jednoj demokratskoj i evropskoj državi. Poručili su da očekujemo hitnu reakciju nadležnih, kako bi se zaštitio život novinarke i njenih kolega.

"Mora se poslati jasna poruka da su ovakve pojave neprihvatljive i to od čelnih ljudi države, premijera, ministra unutrašnjih poslova, ministra nadležnog za medije i uprave policije. Očekujemo i hitnu reakciju tužilaštva koje će procesuirati ovaj slučaj i pokazati da niko nije nedodirljiv i da ova država garantuje pravo na život", saopštili su iz LP.

Sloboda medija i zaštita života i imovine medija i novinara mora da bude prioritet po kojem se mjeri sloboda jednog društva, zaključuju iz te stranke.

Nikolić. Direktna posljedica targetiranja

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić naveo je na Tviteru da su prijetnje upućene novinarki Nikolić i nizu javnih ličnosti, direktna posljedica targetiranja koje, kako je kazao, dolazi od predsjednika Vlade u tehničkom mandatu i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i njegovih saradnika.

Vuksanović Stanković: Žene u Crnoj Gori su bedemi

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković osudila je "sramne napade" i prijetnje na slobodne medije i pozvala nadležne da preduzmu radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

“Interesantno kako se kukavice uvijek ohrabre kad treba udariti na jednu ženu. Ali, žene u Crnoj Gori su bedemi. Puna podrška”, navela je Vuksanović Stanković.

Zirojević: Zabrinjava pravdanje prijetnji

Portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević je u svoje i u ime te partije najoštrije osudio prijetnje upućene Nikolić.

“Ovakvo ponašanje pojedinaca nažalost je rezultat konstantnog targetiranja pojedinih medija koji dolaze od odlazećeg premijera i njegovih saradnika. Još više zabrinjava i pravdanje ovih prijetnji koje dolazi od funkcionerke GP URA iz Podgorice”, smatra Zirojević.

On je naveo da od te partije očekuju da se u najkraćem roku ogradi od, kako je naveo, sramnog ponašanja njihove funkcionerke, dodajući da će u suprotnom, razumjeti da je to partijski stav.

Bonus video: