tvrde da je problem bio u nefunkcionisanja cejn-a

Montefarm: Raspisan tender za nabavku onkoloških i drugih ljekova

"Kako smo više puta pojasnili, nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga, ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku"

5711 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Zbog hitnosti nabavke onkoloških, specifičnih i drugih trenutno nedostajućih ljekova Montefarm je u ponedljeka 26. septembra raspisao pregovarački postupak za koji je obezbijeđeno nešto više od deset miliona eura.

Kako su iz ove ustanove naveli, otvaranje ponuda zakazano je 03.oktobar u 12 časova, gdje je rok za dostavljanje obavezne dokumentacije osam dana od dana podnošenja konačne ponude.

"Nakon sprovođenja procedura, pristupićemo povlačenju neophodnih količina shodno zakonskom roku i istog dana početi sa njihovom distribucijom, zavisno od dinamike prispijeća ponuda i toka samog postupka".

Iz Montefarma tvrde da su skoro mjesec dana bile spremne specifikacije za objavljivanje postupaka nabavke na portalu CEJN, a koje je bilo nemoguće sprovesti jer je isti nije bio u funkciji.

"Jednostavno rečeno, dok platforma Crnogorskih elektronskih javnih nabavki nije bila aktivna usljed nedavnih hakerskih napada, Montefarm nije imao mogućnost pokretanja postupaka javne nabavke. Kako smo više puta pojasnili, nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga, ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku- da obezbijedi kontinuitet u isporuci ove grupe ljekova i ljekova uopšte", piše u saopštenju.

Dodaju i da je da bi se sprovele dodatne nabavke, čime bi se omogućilo stabilno snabdijevanje ljekovima i medicinskim sredstvima do kraja tekuće godine, neophodno obezbijediti dodatna sredstva kroz najavljeni rebalans budžeta.