Senat će u ponedjeljak raspravljati o zahtjevu za smjenu Radmile Vojvodić

Inicijativu za smjenu Vojvodić podnijeli su predstavnici Vlade u UO Univerziteta Crne Gore Vladan Joković, Milanko Damjanović, Nataša Pešić, Mubera Kurpejović i Goran Jovetić
9 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Radmila Vojvodić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 30.09.2017. 10:21h

Članovi Senata Univerziteta Crne Gore raspravljaće u ponedjeljak o zahtjevu za smjenom rektorke Radmile Vojvodić.

U pozivu članovima Senata, u koji je agencija MINA imala uvid, navodi se da će na sjednici biti raspravljano o inicijativi članova Upravnog odbora predstavnika osnivača o razrešenju Vojvodić.

Upravni Odbor je na sjednici u četvrtak sa 12 glasova za i tri protiv, prihvatio Inicijativu.

UO je inicijativu za smjenu Vojvodić dostavio rektorki na izjašnjavanje a o njoj treba da se izjasni i Senat.

Vojvodić je u izjašnjenu navela da je Inicijativa za njenu smjenu politički pamflet i poručila da je svojim djelovanjem afirmisala misiju Univerziteta i štitila integritet i autonomiju akademske zajednice.

Inicijativu za smjenu Vojvodić podnijeli su predstavnici Vlade u UO Univerziteta Crne Gore Vladan Joković, Milanko Damjanović, Nataša Pešić, Mubera Kurpejović i Goran Jovetić.

Komentarišući inicijativu za razrješenje rektorke Univerziteta Crne Gore Radmile Vojvodić, premijer Duško Marković je juče rekao da poštujem rektorku, ali da sa državnim poslom nema pogađanja, kao i da su problemi i razlike Vlade i rektorke nastale nakon odluke da sjedište Visoke medicinske škole (VMŠ) ostane u Beranama i ove godine.

Bonus video: