Raspisan međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje stadiona FK "Bokelj"

"Idejno rješenje treba da predloži funkcionalno i prepoznatljivo rješenje koje će biti osnov za izradu tehničke dokumentacije za realizaciju ovog projekta"

3403 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor

Opština Kotor, Fudbalski klub Bokelj i Fudbalski savez Crne Gore su se povodom 100 godina postojanja ovog kluba sporazumjeli oko rekonstrukcije stadiona s namjerom da stadion koji nikada nije završen bude projektovan i izgrađen na pravi način, sa dvije tribine, a sve u cilju pružanja najboljih uslova za treniranje FK Bokelj i djece iz Kotora.

Opština Kotor je raspisala Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje stadiona FK "Bokelj" u Kotoru.

Cilj konkursa je, kako je saopšteno iz Opštine, izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja stadiona FK "Bokelj" u naselju Škaljari u Kotoru, na osnovu parametara i preporuka preciziranih konkursnim zadatkom.

"Idejno rješenje treba da predloži funkcionalno i prepoznatljivo rješenje koje će biti osnov za izradu tehničke dokumentacije za realizaciju ovog projekta. Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička i pravna lica koja ispunjavaju uslove definisane Raspisom konkursa i Projektnim zadatkom. Svi učesnici mogu postavljati pitanja vezana za konkurs do 19. decembra 2022. godine, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori biti objavljeni na sajtu Opštine do 26. decembra 2022. godine. Pitanja se šalju na adresu: konkurs.stadion@kotor.me. Rok za predaju radova je 16. februar 2023. godine u ponoć", navodi se u saopštenju.

Učesnici će biti obaviješteni o odluci žirija do 16. marta 2023. godine.

Adresa raspisivača je Stari grad Kotor 317, kontakt +38232325860 i +38232325868, a ovlašćeno lice raspisivača: Senka Lazarević, d.i.a. - Glavni gradski arhitekta, glavni.arhitekta@kotor.me.

Bonus video: