Bečić: Pretke ćemo ispoštovati kroz zajedničko razvijanje države i Mojkovca

"Boljom povezanošću ove regije sa ostalim dijelom Crne Gore, omogućiće bolju valorizaciju turističkih potencijala, prirodnih ljepota i kulturnih bogatstava koje posjeduje grad na Tari", kazao je lider Demokrata

5763 pregleda 5 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokrate
Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je 7. januar, Dan opštine Mojkovac gradskom rukovodstvu i svim građanima tog grada.

Bečić ističe da se ne smije zaboraviti kako su "naši preci proslavljali Božić 1916. godine, u rovovima i na bojnom polju, boreći se za slobodu".

"Sa velikim divljenjem i poštovanjem prisjećamo se crnogorskih junaka slavne Mojkovačke bitke koja je ušla u vojne i istorijske udžbenike širom svijeta", navodi se u saopštenju Demokrata.

"Kao vrhunac hrabrosti koju su crnogorski vojnici pokazali u Prvom svjetskom ratu jeste pobjeda nad nekoliko puta brojnijim i bolje naoružanim neprijateljem, pobjeda na Mojkovcu koja će, kako će se kasnije ispostaviti, biti ključna za pobjedu sila Antante u Prvom svjetskom ratu", kazao je Bečić.

Naglašava da se hrabrost crnogorskih vojnika koji su branili Mojkovac i Crnu Goru može poistovjetiti sa vojnicima koji su pobijedili Fundini, Vučjem Dolu i Grahovcu.

Bečić dodaje da, "poštujući svakog našeg pretka koji je dao svoj život za Crnu Goru i slobodu, moramo je zajedno čuvati i svaki njen kamen, kao što je bio i njima, nam mora biti svet a to ćemo najbolje pokazati tako što ćemo zajedno voljeti, čuvati, razvijati i dalje graditi državu i Mojkovac".

Ističe da benefiti koje će sjever Crne Gore imati od velikog broja projekata počevši od autoputa, svakako neće zaobići ni Mojkovac.

"Boljom povezanošću ove regije sa ostalim dijelom Crne Gore, omogućiće bolju valorizaciju turističkih potencijala, prirodnih ljepota i kulturnih bogatstava koje posjeduje grad na Tari", kazao je on.

"Još jednom svim građankama i građanima želim da čestitam Dan opštine Mojkovac", zaključio je Bečić.

Bonus video: