Morsko dobro dobilo spor: Ukinuta Jovanićeva privremena mjera, Vlada da Luku Budva da Opštini na korišćenje

Zahtjev je uslijedio, kako je Mikijelj potvrdio "Vijestima" nakon što je Privredni sud usvojio prigovor Morskog dobra te ukinuo privremenu mjeru koju je donio raniji predsjednik tog suda Blažo Jovanić

19013 pregleda 10 komentar(a)
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj i predsjednik Opštine Budva Milo Božović uputili su danas zahtjev za realizaciju Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kako bi isti bio dostavljen Vladi Crne Gore na odlučivanje.

Zahtjev je uslijedio, kako je Mikijelj potvrdio "Vijestima" nakon što je Privredni sud usvojio prigovor Morskog dobra te ukinuo privremenu mjeru koju je donio raniji predsjednik tog suda Blažo Jovanić.

“Podsjećamo, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je uputilo prigovor Privrednom Sudu Crne Gore za ukidanje rješenja Privrednog suda Crne Gore broj P.br.797/20 od 15.03.2022.godine, kojim je bilo zabranjeno Javnom preduzeću preduzimanje bilo kakvih radnji u pravcu onemogućavanja duštva „Dukley Marina“ doo Budva u dosadašnjem korišćenju dijela izgrađene obale i akva prostora u zahvatu Luke Budva. Dana 9. 1. 2023. godine rješenjem Privrednog suda Crne Gore IP.br 397/22 usvojen je prigovor Javnog poreduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i ukinito rješenje Privrednog suda Crne Gore P.br.797/20 od 15. 3. 2022. godine”, kazao je Mikijelj i dodao:

“Shodno usvojenom rješenju, stekli su se uslovi za realizaciju Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva i stvorena je mogućnost da Luka Budva konačno bude vraćena građanima Budve na korišćenje, čime će biti ispravljena višegodišnja šteta koja je nanijeta opštini Budva”, zaključio je Mikijelj.

Morsko dobro je ranije podnijelo krivičnu prijavu protiv Jovanića zbog donošenja privremene mjere.

Bonus video: