Vujanović: Nikšić uvijek bio zamajac razvoja države

"Duga je i bogata istorija Nikšića, najveće crnogorske opštine, grada koji je u svim vremenima predstavljao zamajac sveopšteg razvoja Crne Gore i njenih temeljnih privrednih, kulturnih i prosvjetnih vrijednosti“
11 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Beta-AP
Filip Vujanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.09.2017. 12:51h

Nikšić je u svim vremenima predstavljao zamajac sveopšteg razvoja Crne Gore i njenih temeljnih privrednih, kulturnih i prosvjetnih vrijednosti, ocijenio je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović.

On je građanima i rukovodstvu Nikšića čestitao 18. septembar- Dan opštine, i iskazao žaljenje što zbog međunarodnih obaveza neće biti u prilici da prisustvujem svečanoj sjednici nikšićkog parlamenta povodom sjutrašnjeg praznika.

"Duga je i bogata istorija Nikšića, najveće crnogorske opštine, grada koji je u svim vremenima predstavljao zamajac sveopšteg razvoja Crne Gore i njenih temeljnih privrednih, kulturnih i prosvjetnih vrijednosti“, kaže se u čestitki Vujanovića.

Prema njegovim riječima, tako je i danas, kada se pravilnom i intenzivnom valorizacijom prirodnih i privrednih bogatstava, saradnjom lokalne uprave i Vlade, Gore kreira i podstiče preduzetnički duh građana i stvaraju uslovi za dalji napredak Nikšića i Crne Gore.

"Napredak čija je razvojna dinamika neodvojiva, i predstavlja jedan od bitnih uslova za napredak naše države i svih njenih građana, koji vjeruju u prosperitet Crne Gore i bezrezervno su mu posvećeni“, dodaje se u čestitki.

Bonus video: