Đukanović: Ulcinj je riznica vjekovnog bogatstva različitosti kultura i civilizacija

"Ulcinj sa svojim materijalnim i nematerijalnim bogatstvom predstavlja prepoznatljivu i važnu adresu na kojoj se valorizuje kulturno i istorijsko nasljeđe, grad sa kojim se naša savremena Crna Gora s ponosom može predstaviti"

4474 pregleda 5 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana Opštine Ulcinj, predsjedniku Opštine Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine Opštine Adrijanu Mavriću, odbornicima i svim građanima Ulcinja.

"Ulcinj, riznica vjekovnog bogatstva različitosti kultura i civilizacija, isklesan je na temeljima neprolaznih vrijednosti multikulturalizma i multikonfesionalnosti. Danas, Ulcinj sa svojim materijalnim i nematerijalnim bogatstvom predstavlja prepoznatljivu i važnu adresu na kojoj se valorizuje kulturno i istorijsko nasljeđe, grad sa kojim se naša savremena Crna Gora s ponosom može predstaviti", naveo je Đukanović.

On je istakao da je Ulcinj, jedinstven po svojim znamenitostima, mudro koristeći ljudske resurse i prirodne potencijale, kao i pogodnosti novog prosperitetnog perioda, do sada pratio ukupan razvoj Crne Gore.

"Nepresušni resursi najjužnije crnogorske opštine, razlog su više za optimizam da će se realizacijom planiranih infrastrukturnih i privrednih projekata, Ulcinj još prepoznatljivije pozicionirati na mapi prestižnih mediteranskih turističkih i investicionih destinacija. Uvjeren sam da će lokalno rukovodstvo iskoristiti dobra iskustva i doprinijeti daljem ostvarenju ekonomskog i društvenog napretka Ulcinja", naveo je Đukanović.

Bonus video: