Nova organizacija kod škola u Tivtu

Projektom su obuhvaćene OŠ “Drago Milović” u centru grada sa područnim odjeljenjima u Donjoj Lastvi i Gradiošnici, Muzička škola Tivat, kao i OŠ “Branko Brinić” u Radovićima

3227 pregleda 1 komentar(a)
Za veću bezbjednost u saobraćaju, Foto: Opština Tivat
Za veću bezbjednost u saobraćaju, Foto: Opština Tivat

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat, u cilju unaprjeđenja sveukupne saobraćajne organizacije, izradio je Glavni projekat uređenja zona osnovnih škola u Tivtu.

Projektom su obuhvaćene OŠ “Drago Milović” u centru grada sa područnim odjeljenjima u Donjoj Lastvi i Gradiošnici, Muzička škola Tivat, kao i OŠ “Branko Brinić” u Radovićima.

“Ono što pored predloženih saobraćajno – tehničkih mjera ovaj projekat čini posebnim jeste savremeni način planiranja saobraćaja. Riječ je o specijalnom, modernizovanom sistemu označavanja saobraćajnih površina koji u velikoj mjeri olakšava i čini sigurnijim prelaženje preko pješačkih prelaza. Magistralni putevi u zonama škola biće osavremenjeni pješačkim prelazima sa senzorima, led natpisima, trepćućim svjetlima, kao i svjetlećim markerima.

Ovaj napredni sistem rađen je u skladu sa smjernicama održivog razvoja, s obzirom na to da ga aktivira solarna energija”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Novina u obilježavanju pješačkih prelaza u zonama OŠ “Drago Milović” i Muzičke škole je i upotreba hladne plastike koja je kvalitetnija, odnosno trajnija, vidljivija i otpornija na spoljne uticaje od obične putarske boje. Takođe, u zoni OŠ “Drago Milović” biće promijenjen način ograničavanja brzine kretanja automobila tako što će se postojeći usporivači brzine zamijeniti vibro trakama.

Vrijednost tendera za urešenje saobraćajnih zona u blizini škola u Tivtu iznosi 50.230 eura, a realizacija se očekuje u narednim danima.

Bonus video: