"Crnogorsko veče" u Kuli povodom 13. jula

Događaj je organizovan u Kulturnom centru u Kuli

4139 pregleda 131 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Udruženje Crnogoraca opštine Kula
Foto: Udruženje Crnogoraca opštine Kula

Manifestacijom “Crnogorsko veče u čast 13. jula“ u Srbiji je obilježen dan državnosti Crne Gore i jubilej - deset godina rada Udruženja Crnogoraca opštine Kula.

Događaj je organizovan u Kulturnom centru u Kuli. Upriličen je kulturno-umjetnički program, a nakon intoniranja himni Crne Gore i Srbije, prisutnima su se obratili predsjednik Udruženja Crnogoraca opštine Kula Slobodan Balandžić i v.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Vlade Crne Gore Arben Jakupi.

crnogorsko veče kula
foto: Udruženje Crnogoraca opštine Kula

U okviru kulturnog programa nastupili su mladi harmonikaš Vukašin Šarović iz Kule član Udruženja Crnogoraca opštine Kula, guslar Maksim Filipović iz Podgorice, glumci Milorad Mišo Stijepović i Jovan Paul iz Sivca, književnica Milanka Aranitović Rakočević iz Podgorice, kao i Kulturno-umjetničko društvo “Tekstilac” iz Bijelog Polja. Voditelji programa bili su Renata Dragić i Nikola Bulatović

U okviru muzičkog dijela programa, nastupili su pjevači crnogorske muzike Novak Laketić i Igor Đurović, kao i članica Udruženja Crnogoraca opštine Kula Nina Šipčić.

crnogorsko veče kula
foto: Udruženje Crnogoraca opštine Kula

"Osim građana Kule, bili su prisutni i građani iz ostalih naseljenih mjesta opštine Kula, kao i iz mnogih drugih mjesta Srbije. Takođe, bili su prisutni i predstavnici udruženja Crnogoraca iz mesta gdje živi crnogorski živalj Sombora. Crvenke, Vrbasa, Bačkog Dobrog Polja, Zmajeva, Novog Sada. Manifestaciji su prisustvovali: Episkop ostroško-nikšićki Crnogorske pravoslavne crkve Boris Bojović, prof. dr. Milovan Milo Lučić, ministar savjetnik u Generalnom direktoratu za konzularne poslove i dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova, generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović, konzul Bogoljub Jegdić, v.d. pomoćnica pokrajinskog sekretara za nacionalne manjine nacionalne zajednice Milinka Hrćan, zamjenik predsjednika Opštine Kula Karolj Valka. v.d. direktor državnog arhiva Crne Gore Danilo Mrvaljević, nekadašnji predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnjić i nekadašnji predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović", saopšteno je iz Udruženja Crnogoraca opštine Kula.

crnogorsko veče kula
foto: Udruženje Crnogoraca opštine Kula

Organizator "Crnogorske večeri" je Udruženje Crnogoraca opštine Kula i mjesni odbor Sivac, uz pokroviteljstvo Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Vlade Crne Gore, Centar za kulturu Opštine Bijelo Polje, Opština Danilovgrad, kao i mnogobrojni sponzori i donatori.

Iz udruženja su se zahvalili svim pokroviteljima, sufinansijerima, sponzorima i donatorima, koji su podržali manifestaciju. Nakon kulturno-umjetničkog dijla programa održana je svečana večera u restoranu.

Bonus video: