Centralna proslava rođendana Jadrana

Iz MVP-a nijesu odgovorili da li su poslali odgovor na protestnu notu Hrvatske

4149 pregleda 11 komentar(a)
Prvo uplovljavanje u Tivat 16. jula 1933. godine: Jadran, Foto: Privatna arhiva
Prvo uplovljavanje u Tivat 16. jula 1933. godine: Jadran, Foto: Privatna arhiva

U Tivtu će danas biti održana centralna proslava 90 godina školskog broda “Jadran”.

Proslavi, koja će biti organizovana na molu Pine u Luci Tivat, prisustvovaće premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Na događaju će govoriti i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i komandant broda, kapetan korvete Ivan Laković, najavljeno je iz Vlade.

Tokom večeri će biti prikazan i dokumentarni film o školskom brodu “Jadran”.

Zbog obilježavanja 90. godišnjice broda, Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske početkom avgusta uputilo Crnoj Gori protestnu notu, optužujući Crnu Goru da “svojata tuđu imovinu”.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, upućena početkom sedmice, da li su odgovorili Hrvatskoj na protestnu notu upućenu zbog broda “Jadran”. Na to pitanje nijesu odgovorili ni iz hrvatskog Ministarstva.

Abazović je ranije rekao da je proslava 90 godina broda u nadležnosti Crne Gore i da Crna Gora raspolaže svojom imovinom na način na koji misli da treba.

Bivši novinar iz Splita Denis Krnić je u prepisci sa novinarem “Vijesti” Sinišom Lukovićem, naveo da su predstavnici četiri ministarstva Crne Gore na sastanku u Zagrebu o brodu “Jadran”, ćutali na iznesene argumente hrvatske strane koja tvrdi da brod pripada Hrvatskoj.

Bonus video: