Abazović: Nikšić na pravom putu da ponovo bude najznačajnija pogonska snaga privrede cijele države

Premijer Crne Gore je kazao da je lokalna samouprava u proteklom periodu u Vladi Crne Gore imala svog "iskrenog partnera", dodajući da očekuje da će se tako nastaviti i u budućnosti

4065 pregleda 3 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović, povodom Dana opštine Nikšić, uputio je čestitku predsjedniku te opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Nikšića.

"Raduje nas što za Nikšić možemo reći da je na pravom putu da ponovo bude najznačajnija pogonska snaga privrede cijele države. U korak sa novim zahtjevima održivog razvoja, već predstavlja oslonac u razvoju tehnologije obnovljivih izvora energije", kazao je Abazović.

On je dodao da je obnova baznog proizvodnog procesa u starim fabričkim pogonima i otvaranje novih, diverzifikacija privredne djelatnosti, obogaćena turistička ponuda, redovno održavanje i snaženje infrastrukture pravac u kom se nastavlja djelovati.

"Kruna dosadašnjih djelovanja, svakako su festivali muzike, dramske umjetnosti, pjesništva i sportske manifestacije, koje je stvorilo područje izvanredne duhovne i privredne tradicije", naveo je Abazović.

Kazao je i da je lokalna samouprava u proteklom periodu u Vladi Crne Gore imala svog "iskrenog partnera", dodajući da očekuje da će se tako nastaviti i u budućnosti.

"Siguran da ćemo nastaviti da razvijamo i sprovodimo u realnost viziju bogatog i prosperitetnog grada, još jednom svm građankama, građanima i predstavnicima lokalne samouprave čestitam najznačajniji Dan opštine", rekao je crnogorski premijer.

Bonus video: