Vujović: Istrajno ću se angažovati na praćenju rada nadležnih organa u procesuiranju slučajeva napada na novinare

"Ministarstvo kulture i medija će nastaviti da konkretnim aktivnostima doprinosi poboljšanju stanja na medijskoj sceni i biće potpuno posvećeno kreiranju bezbjednog i podsticajnog okruženja za slobodne i profesionalne medije"

7218 pregleda 11 komentar(a)
Tamara Vujović, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Tamara Vujović, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Brza i efikasna reakcija nadležnih organa izuzetno je značajna u svim slučajevima prijetnji i napada na novinare, a kažnjavanjem počinioca tih djela se šalje poruka da su napadi na novinare i medijske radnike nedopustivi, poručila je ministarka kulture i medija, Tamara Vujović.

"Veliku sjenku nad medijskim slobodama u Crnoj Gori bacaju nerazriješeni slučajevi napada na novinare/ke i na imovinu medija, zbog čega ću se kao ministarka istrajno angažovati na praćenju rada nadležnih organa u procesuiranju tih slučajeva“, istakla je ministarka Vujović povodom 2. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima.

"Ministarstvo kulture i medija će nastaviti da konkretnim aktivnostima doprinosi poboljšanju stanja na medijskoj sceni i biće potpuno posvećeno kreiranju bezbjednog i podsticajnog okruženja za slobodne i profesionalne medije", navodi se u saopštenju.

"Insistiraću da se predlozi medijskih zakona što prije nađu u Skupštini, kako bismo zaokružili zakonodavni okvir u ovoj oblasti. Svim novinarima/kama i medijskim radnicima mora se omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a njihova lična bezbjednost i profesionalni integritet nijednog trenutka ne smiju biti dovedeni u pitanje“, kazala je Vujović.

Poručila je da je važno da se stalno i kontinuirano radi na prevenciji i podizanju svijesti o nedopustivosti ugrožavanja bezbjednosti medijskih radnika.

"Svako demokratsko društvo ima obavezu da ne samo na današnji dan, već stalno radi na stvaranju što bezbjednijeg okruženja za rad novinara“, rekla je Vujović.

Bonus video: