Jakšić Stojanović i Dervišagić: MPNI će biti aktivan partner u implementaciji projekata Savjeta Evrope

Predstavnici SE su naveli da su spremni da pruže podršku, prvenstveno pri usklađivanju domaćih standarda sa standardima SE i pravnim tekovinama Evropske unije u okviru procesa proširenja

896 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Biro za odnose sa javnošću MPNI
Sa sastanka, Foto: Biro za odnose sa javnošću MPNI

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) biće aktivan partner u implementaciji svih projekata i programa iz obrazovanja i drugih relevantnih oblasti djelovanja Savjeta Evrope (SE), kazala je resorna ministarka Anđela Jakšić Stojanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Jakšić Stojanović se sastala danas sa šeficom Programske kancelarije SE u Podgorici Lejlom Dervišagić i njenim saradnicama.

„Povod za posjetu je bio dogovor o saradnji između SE i Ministarstva, sa fokusom na zajedničke inicijative na unapređenju kvaliteta ukupnog obrazovanja, a posebno obrazovanja djece i mladih iz najranjivijih kategorija, među kojima su romska i egipćanska populacija i osobe sa invaliditetom“, kaže se u saopštenju.

Predstavnici SE su naveli da su spremni da pruže podršku, prvenstveno pri usklađivanju domaćih standarda sa standardima SE i pravnim tekovinama Evropske unije u okviru procesa proširenja, kao i u konkretnim aktivnostima čiji je cilj poboljšanje obrazovnog procesa u Crnoj Gori.

„Jakšić Stojanović je saopštila da će Ministarstvo biti aktivan partner u implementaciji svih projekata i programa, kako iz obrazovanja, tako i iz drugih relevantnih oblasti djelovanja SE“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: