Mikijelj: Morsko dobro prvo na Indeksu transparentnosti među privrednim društvima u vlasništvu države i opština

"Ponosni smo što smo posvećeni principima transparentnosti i otvorenosti prema javnosti", poručio je Mikijelj

4052 pregleda 4 komentar(a)
Mikijelj, Foto: Screenshot/YouTube/Skuština Crne Gore
Mikijelj, Foto: Screenshot/YouTube/Skuština Crne Gore

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na osnovu svih parametara ima najveći nivo transparentnosti, saopštio je danas direktor tog preduzeća Mladen Mikijelj.

"Time zauzima prvo mjesto na Indeksu transparentnosti među privrednim društvima u vlasništvu države i opština, čije istraživanje je sproveo Institut alternativa, na osnovu ukupno 177 analiziranih entiteta", istakao je Mikijelj.

On je dodao da je ova pozicija rezultat redovnog objavljivanja informacija koje obuhvataju izvještavanje na zvaničnoj internet stranici, kao i putem društvenih mreža, između ostalog i odluke organa upravljanja, interne akte, ugovore, sponzorstva, donacije i odluke o rukovođenju preduzećem.

"Ponosni smo što smo posvećeni principima transparentnosti i otvorenosti prema javnosti. Smatramo da je transparentnost ključna vrijednost koja jača povjerenje između nas i građana kojima služimo. Ovo priznanje ne samo što odražava visok nivo posvećenosti transparentnosti već i postavlja standard za ostale organizacije, inspirišući ih da slijede isti put ka većoj transparentnosti i odgovornosti", kazao je Mikijelj.

Bonus video: