HRA: Demokrate u Pljevljima da prekreče neprimjerene grafite koji narušavaju mir i raspiruju vjersku i nacionalnu mržnju

"Pozivamo sve partije u vlasti da odgovorno promovišu antifašizam i suzbijaju govor mržnje na svim nivoima"

2310 pregleda 8 komentar(a)
Foto: HRA
Foto: HRA

Akcije za ljudska prava (HRA) pozvala je Demokratsku Crnu Goru u Pljevljima da se pridruže svojim kolegama iz Berana i prekreče, kako su kazali, sve neprimjerene grafite u Pljevljima koji narušavaju mir i raspiruju vjersku i nacionalnu mržnju.

Iz HRA su pozdravili reakciju Demokrata u Beranama koji su juče saopštili da je očišćena tabla na kojoj je bio prešaran putokaz ka džamiji.

Iz HRA su ocijenili da je to "primjer da se sve može kad se hoće".

"Pozivamo Demokrate u Pljevljima da se pridruže svojim kolegama i prekreče sve neprimjerene grafite u Pljevljima koji narušavaju mir i raspiruju vjersku i nacionalnu mržnju, a kojih ima na nekoliko mjesta u gradu (na izlazu iz Pljevalja prema Srbiji, na vojnoj kasarni, na platou u centru grada itd)" ističe se u saopštenju HRA.

Oni su dodali da nažalost nijedna politička partija koja učestvuje u vlasti u Pljevljima do danas nije osudila izvođenje četničkih pjesama.

Iz te NVO su Pokretu Evropa sad poručili da se ne može u Evropu koketirajući sa fašizmom.

"Pozivamo sve partije u vlasti da odgovorno promovišu antifašizam i suzbijaju govor mržnje na svim nivoima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: