Jakšić Stojanović: Vjerujemo u snagu nauke i istraživanja

Ugovori vrijedni više od dva miliona eura uručeni rukovodiocima nacionalnih naučnoistraživačkih projekata

4058 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MPNI
Foto: MPNI

Svečano uručivanje ugovora rukovodiocima nacionalnih naučnoistraživačkih projekata održano je u prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ministarka Anđela Jakšić-Stojanović uručila je 23 ugovora vrijednosti više od dva miliona eura, ističući važnost tih projekata u unapređenju naučnoistraživačke zajednice u zemlji.

Većina odabranih projekata usmjerena je prema prioritetima pametne specijalizacije u Crnoj Gori, a Jakšić Stojanović je naglasila kako ova usmjerenost doprinosi razvoju inovacija i tehnoloških rješenja u skladu sa specifičnim potrebama zemlje.

Tokom svečanosti je najavila snažnu podršku naučnoistraživačkoj zajednici, uz napomenu da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija biti pouzdan oslonac svim naučnoistraživačkim ustanovama i pojedincima.

"Vjerujemo u snagu nauke i istraživanja kao ključnog faktora za održivi razvoj Crne Gore i spremni smo pružiti podršku kako bismo zajedno ostvarili izvanredne rezultate", istakla je ministarka.

mpni ugovori
foto: MPNI

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost Marica Melović istakla je važnost aktivnog učešća naučnoistraživačke zajednice u sadašnjim i budućim aktivnostima.

"Bez snažne naučnoistraživačke aktivnosti nema dugoročno konkurentnih inovativnih i tehnoloških rješenja. Ovi projekti su korak naprijed ka izgradnji održivog sistema nauke u Crnoj Gori", naglasila je Melović.

Bonus video: