Sindikalna organizacija: Saopštenje direktorice ASK-a pokušaj protivzakonitog uticaja i sprečavanja pravde

"Svi pritisci koje vrši, podnošenje izmišljenih prijava i pokretanje neutemeljenih postupaka ne mogu, nažalost, promijeniti sliku o radu Agencije pod ovim menadžmentom", navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije ASK-a

7425 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sindikalna organizacija Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) ocijenila je da jučerašnje saopštenje ASK-a predstavlja "nastavak prakse ometanja pravde".

"Poslednje saopštenje direktorice ASK, predstavlja nastavak zloupotreba zvanične internet stranice Agencije kao ličnog oglasnog prostora, te pokušaj protivzakonitog uticaja i sprečavanja pravde usmjeren prema organima gonjenja koji su pokrenuli brojne postupke po kojima je formiran veći broj krivičnih predmeta i po kojima postupa veći broj državnih tužilaca", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikalne organizacije ASK-a Dušan Drakić.

Neće biti, kako se dodaje, da su baš svi tužioci zlonamjerni i da su neosnovano usmjerili svoje aktivnosti na direktoricu ASK-a, koja je, "što je nezapamćeno i nevjerovatno", podsjeća se u saopštenju, podnijela i krivičnu prijavu protiv samog tužica koji sprovodi postupak protiv nje, "valjda misleći da će time zastrašiti tužilaštvo i spriječiti dalje postupanje".

"Nakon sazivanja mučnih i prijetećih kolegijuma, obraćanja drugim institucijama da procesuiraju članove sindikata na koje je počela da dobija negativne odgovore, nakon što je pokrenula 18 disciplinskih postupaka i suspendovala deset zaposlenih, direktorica sada koristi sajt institucije za sukobljavanje sa zaposlenim službenicima i sindikatom ASK. Ono što je nepobitno, a što je jasno cjelokupnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti, ovaj menadžment ASK urušava institituciju svojim postupcima prema zaposlenim, neetičkim apanažama, zloupotrebom resursa i posebno selektivnim postupanjem u svim bitnim slučajevima. Ovakvo saopštenje predstavlja nastavak prakse ometanja pravde i mišljenja smo da svi pritisci koje vrši, podnošenje izmišljenih prijava i pokretanje neutemeljenih postupaka ne mogu nažalost promijeniti sliku o radu Agencije pod ovim menadžmentom", dodje se.

Sindikalna organizacija ASK-a apeluje, "sa punom vjerom koju imamo u rad i znanje tužilaštva i nadležnih organa", da sve iznijete prijave od strane sindikata ili stručne javnosti dobiju institucionalni odgovor.

"Na kraju, drago nam je da je sindikat doprinio tome da se, u zadnjoj godini rada ovog menadžmenta, odlučilo da se neće više raditi po sistemu naši i njihovi i zloupotrebljavati poziciju za ostvarenje svojih partikularnih interesa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: