Baranin koji štrajkuje glađu lošeg zdravstvenog stanja

Niko Bato Nikić, koji sedam dana štrajkuje glađu ispred upravne zgrade Marine, primao je infuziju i inhalirao pluća

8560 pregleda 8 komentar(a)
Nikić ispred Marine, Foto: Marija Pešić
Nikić ispred Marine, Foto: Marija Pešić

Baranin Niko Bato Nikić, koji je prije nedjelju dana počeo štrajk glađu ispred upravne zgrade AD Marina zbog prinudne naplate duga, lošeg je zdravstvenog stanja i kaže da teško stoji na nogama.

Prije dva dana je, kako je kazao “Vijestima”, primao je infuziju i inhalirao pluća jer se nije osjećao dobro. On je do sada boravio na stolici i u kolima ispred upravne zgrade AD Marina Bar, a jednu noć je morao provesti kod kuće zbog zdravstvenog stanja.

Nikić štrajkuje glađu zbog prinudne naplate duga prema preduzeću Marina Bar kojoj duguje 31 hiljadu eura sa kamatom za višegodišnje držanje broda u Marini. On je kazao da nije plaćao ležište za brod jer su ga uništili vandali.

Predsjednik Upravnog odbora Marine Bar Muamer Raščić ranije je kazao “Vijestima” da je tu temu dva puta stavljao na glasanje pred odborom ali predstavnici manjinskih akcionara nijesu htjeli da oproste dug. On je podsjetio da je 55 odsto Marine u državnom vlasništvu, a 45 odsto u privatnom.

AD Marina je Nikića, odnosno kompaniju “Jugogeneks” na čijem je on čelu i koja je vlasnik broda, pravnosnažnom presudom primorala da izmiri dug od 31 hiljadu eura, 16 hiljada osnovnog duga plus kamata.

On štrajkuje glađu kako bi mu se oprostila kamata i omogućilo da osnovni dug isplati u ratama na pet godina.

Bonus video: