Nikić prekinuo sa štrajkom glađu

Odložena naplata duga Baranina prema barskoj Marini

11646 pregleda 4 komentar(a)
Nikić ispred Marine, Foto: Marija Pešić
Nikić ispred Marine, Foto: Marija Pešić

Niko Bato Nikić iz Bara prekinuo je štrajk glađu koji je započeo 13. februara zbog prinudne naplate duga prema AD Marina Bar za desetogodišnju ležerinu broda, jer je sa menadžmentom barske Marine sklopio dogovor o odlaganju duga na tri mjeseca.

“Bio sam slabog zdravstvenog stanja i nisam mogao više da izdržim. Sada se oporavljam i nadam da će ispoštovati dogovor”, kazao je Nikić “Vijestima”.

On je 27. februara uputio pismeni zahtjev za odlaganje duga Odboru direktora AD Marina Bar i izvršnom direktoru te kompanije Željku Stojoviću.

Nikić je kazao da su kratko prije toga sklopili usmeni dogovor ali je htio sve imati u pismenoj formi.

“Molim Vas da u navedenom postupku izvršenja koji se vodi pred javnim izvršiteljem Veselinom Šćepanovićem, pošaljete zahtjev za odlaganje sprovođenja izvršenja u ovom postupku, a u skladu sa Vašim odlukama, tako da se u istom ne preduzima bilo kakva radnja za period od tri mjeseca”, piše u zahtjevu koji je uputio Nikić.

On je zatražio da se dug odloži do 26. maja ove godine, kako je naveo, da bi se postigao konačan dogovor.

Nikić je štrajkovao glađu zbog prinudne naplate duga prema preduzeću Marina Bar kojoj duguje 31 hiljadu eura sa kamatom za višegodišnje držanje broda u Marini. On je kazao da nije plaćao ležište za brod jer su ga uništili vandali.

AD Marina je Nikića, odnosno kompaniju “Jugogeneks” čiji je on direktor i koja je vlasnik broda, pravnosnažnom presudom primorala da izmiri dug od 31 hiljadu eura, 16 hiljada osnovnog duga plus kamata. U procesu je stavljena hipoteka na dva stana u Nikićevom vlasništvu, a jedan se prodavao.

On je štrajkovao glađu kako bi mu se oprostila kamata i omogućilo da osnovni dug isplati u ratama na pet godina. Još je kazao da je uzimanje stana u zamjenu za dug za njega neprihvatljiva opcija.

Bonus video: