Mašković: Mještani naselja Račice i Koćeve Glavice od početka mjeseca praktično bez vode, hitno riješiti problem

"Mještani su, kako su mi kazali, vodu imali samo tokom kišnih dana ovog mjeseca, a Vodovod uprkos brojnim obećanjima ne rješava problem. Ovakvo stanje je nedopustivo i potpuno neodgovorno od strane Vodovoda", saopštio je odbornik SD-a

6776 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković je saopštio da je oko 60 domaćinstava u naseljima Račiće i Koćeve Glavice od početka ovog mjeseca "praktično bez vode".

Pozvao je gradsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" da hitno reaguje i omogući vodosnabdijevanje u tom dijelu grada i "prestane sa ugrožavanjem života i zdravlja naših sugrađana."

"Mještani su, kako su mi kazali, vodu imali samo tokom kišnih dana ovog mjeseca, a Vodovod uprkos brojnim obećanjima ne rješava problem. Ovakvo stanje je nedopustivo i potpuno neodgovorno od strane Vodovoda. Mještani Račica i Koćeve Glavice su ostavljeni da trpe zbog nedostatka osnovnih usluga kojima ne bi trebao niko da razmišlja. Ne samo da je nedostatak vode ozbiljan zdravstveni rizik, posebno u ovim toplim danima, već je i kršenje osnovnih ljudskih prava na dostupnost čiste vode. Očekujem od Vodovoda da ne samo da hitno riješi ovaj problem, već i da preduzme korake kako bi se ovakve situacije u budućnosti spriječile, zato što mještani ovih naselja sa problemom vodosnabdijevanja muku muče od prošle godine", zaključio je Mašković.

Bonus video: