Krapović: Sea Dance će se održati na Jazu; Dio mještana ipak blokirao parcele

Krapović je kazao da je NVO "Jaz Mrčevo Polje" spremna da produži ugovor o zakupu dva miliona kvadrata na Mrčevom Polju i u zaleđu plaže Jaz gdje se i nalaze koncertni plato gdje se održava festival
58 pregleda 5 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 07.07.2017. 19:38h

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović saopštio je večeras "Vijestima" da će se festival Sea Dance održati na plaži Jaz od 13. od 15. jula.

On je kazao da je NVO "Jaz Mrčevo Polje" spremna da produži ugovor o zakupu dva miliona kvadrata na Mrčevom Polju i u zaleđu plaže Jaz gdje se i nalaze koncertni plato gdje se održava festival.

Iz NVO Jaz-Mrčevo polje zaprijetili su 5. jula da neće dozvoliti održavanje nikakvih manifestacija na zemljištu uz plažu Jaz i da neće produžiti ugovor o zakupu sa Opštinom Budva, ako predstavnici Vlade i Uprave za nekretnine do ponoći sa njima ne počnu pregovore o knjiženju njivove đedovine.

NVO Jaz-Mrčevo polje i Opština Budva su se dogovorili da se lokalna uprava obavezuje da godišnje uplati 80.000 eura u jednakim mjesečnim ratama.

Iz ove NVO su imali razgovore sa Ministarstvom finansija oko modaliteta knjiženja na 180.000 kvadrata neposredno uz plažu Jaz, što je bio jedan od uslova ove NVO koja okupja oko 600 mještana Grblja da bi dozvolili održavanje sportski ili zabavnih manifestacija na njihovoj đedovini

Kamioni sa opremom za Sea Dance su stigli na Jaz, ali grupa mješta koji nisu članovi NVO "Jaz-Mrčevo polje" ne dozvoljava da se na njihovoj zemlji instaliraju bine i ostala tehnika.

Oni su večeras blokrali svoje parcele na kojima treba da montira oprema za Sea Dance, jer kako su kazali "Vijestima" ne pristaju na potpis bilo kakvih ugovora između opštine i NVO.

U zaleđu plaže Jaz 13. jula treba da počne festival "Sea dance", a organizatori su u više navrata saopštili da će biti održan na zemljištu koje, kako tvrde, nije pod sporom.