Tivat: "Galioti" najbolji na domaćem terenu

“Galioti” su sa 53 osvojena boda, prošli u crnogorsko finale “City Games” igara koje će biti održano 27. jula na bazenu Škver u Herceg Novom
184 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2017. 13:33h

Ekipa “Galioti” iz Tivta trrijumfovala je sinoć na polufinalnoj večeri takmičenja “City Games” u Tivtu, sportsko-zabavne manifestacije koja je nasljednik nekadašnjih “Igara bez granica” i priređuje se u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i BiH.

“Galioti” su sa 53 osvojena boda, prošli u crnogorsko finale “City Games” igara koje će biti održano 27. jula na bazenu Škver u Herceg Novom, kada će se izabrati crnogorski pobjednik koji će predstavljati našu državu na međunarodnom polufinalu što je na programu krajem avgusta u Beogradu.

Novina od ove godine je da se pored zemalja regiona bivše Jugoslavije u međunarodnim polufinalima “City games” igara, najboljim regionalnim timovima pridružuju i ekipe gradova iz još sedam evropskih zemalja. Tako će i Italija, Njemačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Češka i Holandija imati svoje predstavnike na velikim međunarodnim polufinalima u Beogradu 24. i 27. augusta, nakon čega se najbolji od najboljih 2. septembra bore za titulu ovogodišnjeg City Games prvaka u Biogradu na moru Crnogorsko polufinale “City Games” igara preksinoć je na gradskoj rivi Pine okupilo veliki broj gledalaca, a tu interesantnu sportsko-zabavnu manifestaciju priredili su kompanija “Adria Events” i Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat. Događaj su sponzorisali Turistička organizacija i kompanija Brand New Tivat.

Nakon prvoplasiranih “Galiota”, najuspejšnija je sa 43 sakupljena boda bila ekipa “Kaza” iz Igala, ali se ona kao prošlogodišnji pobjednik, već plasirala u ovogodišnje finale u Novom. Stoga će na finalni turnir kao drugoplasirana sa polufinala u Tivtu, sa osvojenih 36 bodova ići ekipa “Šotokuco” koju čine zaposleni u tivatskom Centru za kulturu. Zvanično trećeplasirana sa osvojenih 30 bila je ekipa “Sportikus” iz Tivta.

Nagrade najboljim dodjelili su direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić, direktor kompanije Brand New TIvat Predrag Gajić i opštinska sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

Galerija

Bonus video: