SD: Marionete Demokrata i DF-a u ulozi njihove zvečke

SD navodi da SDP nastavlja da "obmanjuju javnost koristeći istu matricu kao i njihovi programski koalicioni partneri iz DF-a da je skupštinskom odlukom određen pritvor poslaniku Medojeviću"
54 pregleda 11 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 01.07.2017. 14:47h

"Nastavlja se dalja bezuspješna borba Stranke Dubokog Posrnuća (SDP) da postanu manje nebitni na opozicionoj političkoj mapi. Svodeći svoju politiku na ulogu zvečke u rukama Demokrata i DF-a, navedeni posrnuli politički subjekt se drznuo da nekome govori o demokratskim standardima u radu Parlamenta", piše u saopštenju Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

"Zamislite koliko potcjenjuju intelekt građana Crne Gore kada o standardima govore oni koji su tokom vođenja Parlamenta od strane njihovog gurua držali na stotine zakonskih i podzakonskih akata u skupštinskim fiokama po nekoliko godina, sakupljali sredstva iza leđa drugih poslanika sa svih pozicija u budžetu da bi po ko zna koji put riješili stambeno pitanje svog partijskog druga, uplaćivali dodatnu platu od para građana svom guruu emeritusu mimo bilo kakve demokratske prakse, protivustavno sprječavali da Parlament ima svih 81 poslanika, mjesecima odlagali odlazak u prošlost emeritusa grubom zloupotrebom funkcije predsjednika Parlamenta, isplaćivali ogromne svote novca za putovanja gurua i njegovih savjetnika i dr."

SD navodi da SDP nastavlja da "obmanjuju javnost koristeći istu matricu kao i njihovi programski koalicioni partneri iz DF-a da je skupštinskom odlukom određen pritvor poslaniku Medojeviću".

"Znaju oni dobro član 86 stav 3 Ustava CG i činjenicu da je više nego jasno da je Skupština postupila u skladu sa najvećim pravnim aktom i što je još važnije, nije odredila pritvor navedenom poslaniku. Ali, ako i dalje čvrsto insistiraju na njihovoj ocjeni rada Parlamenta, onda bi im sugerisali da napuste takav Parlament, daju ostavke i odreknu se svih beneficija statusa poslanika. Znamo mi dobro da neće, jer bi to značilo da se odriču plata, službenih auta, dobijanja mjesečnih apanaža zbog formiranja poslaničkog kluba, plaćanja telefonskih računa itd. Možete zamisliti o kakvoj se, u političkom smislu, moralnoj gromadi radi kada pomenuta politička pojava sa jedne strane uživa sve ove beneficije za nerad u Parlamentu, a sa druge strane kukumaču i bore se iz svih petnih žila da zadrže funkcije u Vladi Duška Markovića. Za ovo prvo su im njihovi omiljeni evropski partneri rekli da je bojkot odraz političke nezrelosti i nije evropski način rješavanja problema, a za ovo drugo ne znaju što da im i kažu jer takva praksa jos nije zabilježena u evropskoj demokratiji. Zato kao što je predsjednik Parlamenta i Socijaldemokrata Crne Gore jednom opozicionom lideru tokom rasprave o skidanju imuniteta rekao da prazna kanta najbolje zveči, ista poruka bi se mogla uputiti i ovoj partiji koja izigrava zvečku Demokrata i DF-a. Ono što je najbitnije je da su se građani nakon parlamentarnih izbora uvjerili u sve one predizborne demagoške prevare ovog subjekta i lažna obećanja sa kim neće u koaliciju i zato im daju pravu mjeru na lokalnim izborima u 2017. godini, odnosno ulogu “ponosnog” djelioca jednog jedva stečenog mandata", zaključuje se.

Bonus video: