Podgorica: Biće i Dani mode i Ajmo na Moraču

Info punktovi biće postavljeni na autobuskoj i željezničkoj stanici, aerodromu, graničnom prelazu Božaj i u centru grada
82 pregleda 0 komentar(a)
Ajmo na Moraču, Foto: Filip Roganović
Ajmo na Moraču, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.06.2017. 14:08h

Turistička organizacija Podgorice (TOP) će pred nastupajuću turističku sezonu pojačati rad informativne službe i Call centra otvaranjem nekoliko info punktova za vrijeme ljetnje turističke sezone.

Punktovi će, kako se navodi u Informaciji o pripremljenosti turističke sezone u Glavnom gradu u 2017. godini, biti postavljeni na autobuskoj i željezničkoj stanici, aerodromu, graničnom prelazu Božaj i u centru grada.

“Fokus aktivnosti biće usmjeren na nastavak organizovanja tematskih, promotivnih i edukativnih izleta namijenjenih za školsku populaciju, predstavnike crnogorske dijaspore i inostrane medije, radi bližeg upoznavanja sa turistički najatraktivnijim lokacijama i uopšte turističkim proizvodom grada...”, navodi se u dokumentu.

U sklopu aktivnosti na podizanju kvaliteta turističke ponude, u saradnji sa Planinarskim klubom “Gorica”, su, kako se navodi u informaciji, realizovane aktivnosti na uređivanju planinarske staze Duklja - Gornji Rogami - Vežešnik - Smokovac (Ras), ukupne dužine 11 kilometara. Time su se, kako je navedeno, „zadovoljile potrebe planinara i ljubitelja prirode sa stazom koja se može koristiti tokom cijele godine, a kompatibilna je sa već uređenom rekreativnom stazom Gorica - Malo brdo - Duklja“.

TO Podgorice, će, kako se navodi, pored već održanih manifestacija Dan patišpanja i Dani krapa, organizovati i manifestacije Ajmo na Moraču, Dani mode u Podgorici - mladi crnogorski dizajneri...

Prošle godine rekord u noćenjima

Podgorica je prošle godine imala maksimalan broj turista i noćenja u posljednjih 26 godina.

“Prema podacima Monstata, 2016. godina je rekordna sa ostvarenih 97.427 dolazaka i 177.191 noćenja, što je rast od 15,88 odsto i 14,01 odsto u odnosu na 2015. godinu”, navodi se u informaciji.

U dokumentu se navodi da je prema procjeni Centralne banke Crne Gore, Glavni grad prošle godine ostvario prihod od inostranih turista u iznosu od 16,8 miliona eura.

Bonus video: