"Vraćajte nam đedovinu, ili nema Sea Dancea"

Mještani odlučili da ne daju u zakup zemljište na kojem se održava "Sea dance" ako država ne nađe način da im vrati 280.000 kvadrata uz plažu Jaz
1 komentar(a)
Sea Dance 2016, Foto: Sea Dance
Sea Dance 2016, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 06.05.2017. 06:32h

Mještani grbaljskih sela upozorili su da neće dozvoliti održavanje ljetnjeg muzičkog festivala “Sea dance”, ukoliko Vlada ne nađe način da im vrati đedovinu u zaleđu plaže Jaz.

Upravni odbor Nevladine organizacije Jaz - Mrčevo polje koja okuplja više od 600 mještana, donio je jednoglasnu odluku da neće biti produžen ugovor o zakupu Mrčevog polja sa Opštinom Budva, ako ministarstva finansija i turizma ne nađu način da im vrate 280.000 kvadrata zemljišta uz samu plažu, gdje se nalazi koncertni plato, sportski tereni, auto-kamp...

To su sredinom marta predočili i gradonačleniku Budve Draganu Krapoviću, zatraživši da lokalna uprava urgira da se problem riješi.

Mještani upozoravaju da Vlada ima rok do 5. jula, kada ističe ugovor o zakupu dva miliona kvadrata zemlje u Mrčevom polju za koje Opština Budva godišnje plaća NVO 80.000 eura.

“Stav NVO je takav da novi ugovor o zakupu zemljišta sa Opštinom Budva neće biti potpisan ukoliko do isteka tekućeg ne počne knjiženje vlasnika na zemljištu u zaleđini plaže Jaz“, piše u zapisniku sa posljednje sjednice Upravnog odbora.

“Vijestima” je potvrđeno da je Krapović još krajem marta uputio dopise ministarstvima finansija i turizma, ali do juče mu nije odgovoreno.

I iz NVO su prije desetak dana uputili urgentna pisma vladinim resorima, ali odgovor, kako tvrde, nijesu dobili.

Mještani su uoči održavanja prošlogodišnjeg festivala blokirali kamione sa opremom, dok nijesu ispoštovani njihovi zahtjevi.

“Sea dance” se uveliko reklamira, ali Opština još nije zaključila aneks ugovor o održavanju.

Nova gradska uprava traži da se revidira stavka oko finanijske podrške festivalu.

Opština je do sada iz budžeta plaćala 300.000 eura, a 100.000 Turistička organizacije Budve i Vlada.

Opština insistira da izdvaja manje novca, a da Vlada da više.

Opština još nije izmirila 90.000 eura, koliko duguje organizatorima prošlogišnjeg festivala “Sea dance“.

Bonus video: