MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV KORUPCIJE

Policija pokreće kampanju „Ne žmuri, prijavi korupciju“

"U borbi protiv korupcije nema i ne smije biti selekcije i policija će krivično procesuirati svako lice za koje bude postojala sumnja da je počinilo koruptivno krivično djelo", poručuju iz Uprave policije
165 pregleda 9 komentar(a)
ne žmuri prijavi korupciju, flajer korupcija, Foto: Uprava policije
ne žmuri prijavi korupciju, flajer korupcija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 09.12.2018. 11:45h

Uprava policije MUP-a danas, na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, pokreće kampanju „Ne žmuri, prijavi korupciju“.

Iz policije poručuju da ovom kampanjom žele da ukažu građanima na važnost njihove aktivnije uloge u otkrivanju i suzbijanju korupcije prijavljivanjem koruptivnih krivičnih djela.

"Policija je odlučna u borbi protiv korupcije i postiže mjerljive rezultate u ovoj oblasti, a u otkrivanju koruptivnih krivičnih djela, koja imaju negativne posljedice po društvo, građani mogu imati značajnu ulogu, kako bi suzbijanje korupcije bilo još efikasnije", stoji u saopštenju.

Ističu da je važna svaka informacija o mogućoj korupciji koju građanin saopšti policiji, jer je borba protiv korupcije je jedan od prioriteta u radu policije.

"Da bi korupcija, kao negativna pojava koja postoji kod nas kao i u zemljama regiona, bila otkrivena i uspješno gonjena, policija mora imati saznanja da je počinjena, a po dobijanju takve informacije policija će zajedno sa tužilaštvom preduzeti mjere i radnje kako bi počinioci bili krivično gonjeni i kažnjeni", navode iz policije.

U borbi protiv korupcije, napominju, nema i ne smije biti selekcije i policija će, kako ističu, krivično procesuirati svako lice za koje bude postojala sumnja da je počinilo koruptivno krivično djelo.

"Kampanjom ohrabrujemo građane da prijave i najmanji oblik korupcije jer ne postoji osoba, bilo u javnom ili privatnom sektoru, koja vam smije ili može tražiti novac ili uslugu za ono za što je već plaćena. Iz tog razloga policija šalje jasnu poruku građanima da ne zatvaraju oči pred korupcijom već da je prijave", kazali su iz policije.

Napominju da građani korupciju mogu policiji prijaviti na bilo koji način, čak i anonimno.

Građanima će, tokom mjesec dana koliko traje kampanja, policijski službenici u saobraćaju i na graničnim prelazima dijeliti flajere u kojima su sadržane informacije o načinima prijave korupcije i postupanju policije po prijavama o korupciji.

Osim flajera, kojih je odštampano 10.000, u osam najvećih gradova postavijeni su i bilbordi „Ne žmuri, prijavi korupciju“.

Galerija

Preporučujemo za Vas