Dinoša: Ovdje bi posljedice parade ponosa dugo trajale

Ministar za ljudska i manjiska prava Ferhat Dinoša rekao je da bi odbio da podrži LGBT aktiviste u organizaciji parade ponosa u Podgorici, jer smatra da to za njih ne bila dobra stvar i pravi način da ostvare prava.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2011. 00:02h

“Crna Gora je manja sredina, mi se tu, u Podgorici pogotovo, svi znamo i ja se plašim da bi nakon takve parade bilo posljedica koje bi duže trajale. I zašto onda ući u to?», rekao je Dinoša u emisji "Oči u oči", na televiziji Montena.

Dinoša je kazao da bi u toj situaciji LGBT aktivistima poručio da pokušaju iznaći druge načine ostvarivanja prava, putem konkretnih projekata, koji ne bi izazivali reakciju, nego išli postupno.

Nije luskuz

On je priznao da je u posljednje vrijeme podrobnije proučavao fenomen LGBT seksualne orjentacije.

«Kod ovog pitanja ja sam u međuvremenu, apsolutno nastojeći da ne uzem na dušu nikoga, dolazio do razgovora iz kojih mi je sugerisano i rečeno da oni faktički moraju to da budu. LGBT osoba mora to da bude. Nije iz nikakvog luksuza što on hoće sebi da priuštiv i taj neki osjećaj», kazao je ministar.

Jedan je bog

Dinoša je rekao da neće zbog bilo koga da atakuje «na većinski moralni moralni kod u ovoj državi», ali da neće ni da presuđuje nikome, jer ne zna "đe će njihova duša i đe će moja duša".

"Nastojim da budem načisto sa sobom, ja sam u nekoj životnoj dobi, pogotovo radnoj dobi, koja se približava finalu i ne bih htio u finalu da budem taj koji nosi na duši bilo čiji jad i kao takav imam i nešto što mi pomaže u životu, jer vjerujem u drugi život, u stvoritelja", rekao je Dinoša.

"I u finalu ovog pitanja i svih pitanja koja dolaze na dnevni red na mjestu na kojem sam sada, nastojim da imam to na umu - da ja ne mogu da budem presuditelj bilo čega, da to bog zna, pa i kad su u pitanju ovi ljudi".

Bonus video: