FOS media: Nismo upoznati sa motivom i razlogom koji stoji iza nesmotrenog postupka Đikanović

"FOS Media će nastojati da ispunjava svoje dužnosti profesionalno i odgovorno, isključivo u cilju objektivnog informisanja javnosti Crne Gore"
18138 pregleda 18 komentar(a)
Anđela Đikanović, Foto: Savo Prelević
Anđela Đikanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.01.2020. 14:52h

Rukovodstvo FOS media portala saopštilo je da "zbog ozbiljne profesionalne greške i kršenja novinarskog kodeksa", Anđela Đikanović nije više član njihove redakcije.

"Napominjemo da nismo upoznati sa motivom i razlogom koji stoji iza nesmotrenog postupka bivše urednice, i smatramo da je istim načinila veliku štetu svim zaposlenim i firmi u cjelini. FOS media će nastojati da ispunjava svoje dužnosti profesionalno i odgovorno, isključivo u cilju objektivnog informisanja javnosti Crne Gore", navodi se u saopštenju FOS media.

Dodaju da je Đikanović zaposlena na portalu FOS media od njegovog osnivanja.

"I da je sve svoje novinarske zadatke obavljala izuzetno profesionalno i odgovorno, čime je i zaslužila mjesto urednice. Jučerašnja objava je prva profesionalna greška u njenom dosadašnjem radu. Naš portal ovim putem pridružuje se apelima udruženja novinara na nadležne organe da Anđeli omoguće da se brani sa slobode za sve eventualne optužbe. FOS media će nastojati da ispunjava svoje dužnosti profesionalno i odgovorno, isključivo u cilju objektivnog informisanja javnosti Crne Gore", navodi se.

Sudija za istragu odredio je Đikanović tužilačko zadržavanje do 72 časa zbog sumnje da je objavljivanjem lažne vijesti počinila krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Redakcija "FOS media" se juče nakon objavljivanja teksta "FOS saznaje: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan", koji su Vlada Crne Gore i Uprava policije demantovali, izvinila čitaocima zbog objvaljivanja lažne vijesti. Tada su naveli da im nije bio cilj izazivanje panike kod građana.

Bonus video: