Kolašin: Turisti iz Turske zalutali, pronađeni nakon višesatne akcije

Pronalaženje zalutalih turista jedna je od najčešćih intervenicija kolašinskih vatrogasaca
1085 pregleda 0 komentar(a)
Pripadnici Službe zaštite sa turskim turistima, Foto: Služba zaštite
Pripadnici Službe zaštite sa turskim turistima, Foto: Služba zaštite
Ažurirano: 27.04.2019. 12:17h

Merve Kutlu (24) i Ali Juldirima (26), dvoje turskih državljana, koji su sinoć zalutali, nakon višesatne akcije pretrage terena, pronašli su kolašinski vatrogasci i bezbjedno ih doveli do grada.

Kako je ispričao komandir Službe zaštite Željko Darmanović, turisti su krenuli pogrešnim putem, rentiranim vozilom i završili na šumskom putu putu u Suvoj gori, zaseoku Vranještice.

„Oni su, lutajući i u panici, skrenuli na pomoćni šumski put i vozilom skliznuli sa puta. Oko 23 sata juče dobili smo informaciju da se turisti nalaze na njima nepoznatom putu i da ne znaju kako da se vrate. Kada smo ih, nakon više sati, našli, uspjeli smo da vozilo izvučemo na put i bezbjedno ih vratimo do grada. Dvoje maldih ljudi su putničkim vozilom krenuli putevima, kojima se jedva može i „terencima“. U akciji su učestvovala tri vatrogasca," rekao je Darmanović.

Zbog slabog poznavanja engleskog jezika, a kako bi lakše uspostavili komunikaciju sa preplašenim turistima, pripadnici Službe zaštite poveli su sa sobom i prevodoca Nikolu Darmanovića.

Pronalaženje zalutalih turista jedna je od najčešćih intervenicija kolašinskih vatrogasaca, naročito tokom ljetnje turističke sezone. Do nepristupačnih i nenaseljenih djelova opštine turisti dospiju, kako kažu u Službi zaštite, uglavnom, prateći GPS navigaciju.

Bonus video: