Novović: Univerzitet Mediteran je u problemima zbog Atlas Grupe

"A što se tiče rečenice iz saopštenja da će „svim silama braniti Univerzitet“ poručujemo im da se ne opterećuju previše: neka se nastava redovno odvija, neka se isplaćuju plate, plaća porez i sve će biti u redu"
2151 pregleda 5 komentar(a)
Radule Novović, Foto: DPS, DPS
Radule Novović, Foto: DPS, DPS

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Radule Novović kazao je da je Univerzitet Mediteran u problemima zbog Atlas Grupe.

On je reagovano na današnje saopštenje Atlas grupe u kojem je rečeno da je vlast krenula i na Univerzitet Mediteran.

"Povodom reagovanja Atlas grupe, na moje jučerašnje izlaganje u Skupštini Crne Gore, želim da kažem da su ga u potpunosti protumačili zlonamjerno. Prije svega, ja sam se obratio studentima i profesorima Univerziteta Mediteran, izražavajući zabrinutost za dalju sudbinu ovog Univerziteta s obzirom na poreski dug koji ima, kao i na kreditnu zaduženost", saopštio je Novović.

On je dodao da bi sve to moglo usloviti ozbiljne probleme u radu ovog Univerziteta.

"Dakle, nema govora o tome da vlast udara na Univerzitet Mediteran, nego je riječ upravo o suprotnom: Univerzitet Mediteran je u problemima zbog Atlas Grupe! Ovo je jedino ispravan rezon, sve ostalo su spekulacije", rekao je Novović.

On je kazao da će te spekulacije i studenti i profesori lako prepoznati jer su ugovore sklopili sa Unvierzitetom Mediteran, čiji je osnivač članica Atlas Grupe, a ne sa „vlašću.“

"Dakle, ako se Mediteranu, zbog nesavjesnog poslovanja njegovog vlasnika, blokira račun i ako se na taj način onemogući normalno funkcionisanje Univerziteta, odnosno odvijanje nastave, to je onda problem koji je stvorio osnivač, a ne neko drugi i to je svima jasno. Upravo zato sam izrazio bojazan i zabrinutost šta će se, u tom slučaju, desiti sa 1 500 studenata i oko 110 nastavnika. I za skupštinskom govornicom i sada izražavam nadu da se to neće desiti, jer mladi ljudi koji su upisali ovaj Univerzitet, koji plaćaju školarinu, nijesu krivi za neodgovorno ponašanje vlasnika. Sve ostalo što se navodi u saopštenju su spekulacije i politikanstvo. Uostalom, puno bi bolje bilo da smo od Atlas Grupe čuli argumente i riječi ohrabrenja za studente i nastavnike. A što se tiče rečenice iz saopštenja da će „svim silama braniti Univerzitet“ poručujemo im da se ne opterećuju previše: neka se nastava redovno odvija, neka se isplaćuju plate, plaća porez i sve će biti u redu. Studenti i profesori će biti zadovoljni, a Država srećna što ima takav Univerzitet", zaključio je Novović.

Bonus video: