Prijem za Jovanu Peković na nikšićkom fakultetu

"Kada je prošla euforija, shvatila sam značaj uspjeha koji sam postigla i da sam na najbolji način predstavila svoju zemlju, Savez, klub i Fakultet", kazala je Jovana
2407 pregleda 1 komentar(a)
Sa prijema, Foto: Svetlana Mandić
Sa prijema, Foto: Svetlana Mandić

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću organizovan je prijem za crnogorsku džudo reprezentativku Jovanu Peković, šampionku Evrope.

Jovana je, inače, i uspješna studentkinja pomenutog Fakulteta, gdje je treća godina na smjeru - sportski treneri.

Dekan Fakulteta, prof.dr Stevo Popović, kazao je da Jovanin uspjeh ne smije proći nezapaženo i da su prijemom i uručivanjem simboličnog poklona željeli da pokažu koliko Fakultetu za sport znače uspjesi njegovih studenata i vrhunskih sportista.

jovana
Sa prijema(Foto: Svetlana Mandić)

Nova šampionka Evrope zahvalila se svima na Fakultetu na podršci i upućenim čestitkama. Kako je kazala, tek nekoliko dana nakon osvajanja titule postala je svjesna ostvarenog uspjeha.

"Kada je prošla euforija, shvatila sam značaj uspjeha koji sam postigla i da sam na najbolji način predstavila svoju zemlju, Savez, klub i Fakultet", kazala je Jovana i zahvalila se svima koji su joj uputili čestitke, počev od građana širom Crne Gore, do predsjednika države, ministra sporta, predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predsjednik studenata nikšićkog Fakulteta za sport, Pavle Malović, kazao je da uspjeh Jovane Peković nije samo za ponos kluba i Fakulteta, već cijele Crne Gore. Poželio je Jovani puno sreće i uspjeha, kako u sportu tako i u akademskom usavršavanju, uvjeren da će uspjesi studenata pomenutog Fakulteta biti povod novog okupljanja.

Peković je na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u ruskom Izevsku u finalu iponom savladala Njemicu Terezu Cenker. Na putu do finala pobijedila je Britanku Seli Ladford, Belgijanku Sofi Bertger i u polufinalu Izraelku Inbar Lanir.

Bonus video: