Obustavlja se međunarodni putnički saobraćaj, istekla lična dokumenta smatraće se važećim

"Ponavljamo da ćemo omogućiti državljanima Crne Gore povratak u zemlju"
55522 pregleda 52 komentar(a)
Sa sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 16.03.2020. 19:47h

Obustavlja se javni prijevoz putnika u međunarodnom drumskom, željezničkom i vazdušnom saobraćaju na teritoriji Crne Gore.

To je jedna od novih mjera Ministarstva zdravlja.

"Državni organi, organi državne uprave, organi lokalne samouprave i lokalne uprave obavezuju se da lična dokumenta (lična karta, pasoš i vozačka dozvola), koja posjeduju građani, izdata nakon 2008. godine, a kojima je istekao rok važenja, po osnovu kojih ostvaruju pred tim organima neko svoje pravo ili izvršavaju obavezu, smatraju važećim", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Novom mjerom ograničava se broj građana u šalter salama područnih jedinica i filijala Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih organa državne uprave, tako što u šalter sali, nezavisno od površine, ne može da boravi više građana od broja postojećih šalterskih mjesta.

"Vlada ponavlja da će svim našim državljanima u inostranstvu omogućiti povratak u zemlju.Svi putnici iz inostranstva moraće po povratku u zemlju da provedu u karantinu najmanje dvije sedmice."

Ovo su najnovije privremene mjere koje je Ministarstvo zdravlja donijelo nakon današnje sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprečavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva Crne Gore od novog virusa korona.

"Posebni slučajevi koji su predmet međudržavne saradnje i potreba od posebnog državnog interesa, a naročito za potrebe javnog zdravlja razmatraće i o njima odlučivati Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: