UCG: Spremni za ispitne rokove i brucoše

"Na većini naših fakulteta polaganje predispitnih radnji, putem najsavremenijih digitalnih mogućnosti koje su raspoložive, je u toku ili je već okončano”, kazao je Bjelica.
594 pregleda 0 komentar(a)
Bjelica, Foto: UCG
Bjelica, Foto: UCG

Univerzitet Crne Gore spremno dočekuje predstojeće ispitne rokove, kao i brucoše, a u situaciji izazvanoj pandemijom Covid 19 uspjeli su da uspješno odgovore izazovima, kazao je predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica.

„Nastava je, u mjeri mogućeg, održana na svim univerzitetskim jedinicama uz visok stepen posvećenosti i studenata i nastavnog kadra. Na većini naših fakulteta polaganje predispitnih radnji, putem najsavremenijih digitalnih mogućnosti koje su raspoložive, je u toku ili je već okončano”, kazao je Bjelica.

Prema njegovim riječima naredne sedmice počeće sa zasijedanjem najvažnijih organa, održavanjem redovnih sjednica Univerziteta Crne Gore, kada su u pitanju strukovna vijeća, Senat i Upravni odbor. Pomenuti organi su, za vrijeme trajanja mjera NKT-a, 12 puta elektronski zasijedali.

“U fokusu naše pažnje su poslednje pripreme za predstojeća polaganja ispita na svim fakultetima, kao i predstojeći upis novih studenata na Univerzitet Crne Gore. Ubijeđen sam da ćemo na najbolji mogući način dočekati brucoše. Narednih nedjelja i mjeseci, Univerzitet Crne Gore će posvećeno voditi računa o početku novih master studija sa posebnim senzibilitetom, imajući u vidu da zadovoljan student bude u središtu pažnje prilikom donošenja svih odluka i u tijesnoj saradnji sa Studentskim parlamentom UCG i Vladom Crne Gore, kao svojim osnivačem”, zaključio je predsjednik UO UCG.

Bonus video: