Sve najbitnije - Crna Gora i koronavirus

Donosimo pregled najbitnijih informacija u vezi situacije sa koronavirusom u Crnoj Gori
21449 pregleda 3 komentar(a)
Tivat, Foto: Savo Prelević
Tivat, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2020. 22:51h

U Crnoj Gori je do sada umrla jedna osoba, a 84 osobe su oboljele od koronavirusa.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici naložio je da se predsjedniku Pokreta za promjene i jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću i njegovoj supruzi Marini Medojević, uruči rješenje o karantinu i da se u pratnji policije i zdravstveno sanitarnog inspektora sprovedu u karantin zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
Predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović ponovio je danas da je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa u Crnoj Gori manje rizična od stanja u Srbiji te da je stoga preče da respiratorima, koje je su vlasti Srbije namjerile da doniraju našoj zemlji, budu spašeni životi građana Srbije.
Solidarnost je oduvijek bila najvažnija osobina naše Unije. Radimo maksimalnom brzinom da bismo odgovorili na ovu, do sada neviđenu, vanrednu zdravstvenu situaciju. Ali nijesmo zaboravili na Crnu Goru - rekao je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav.

Predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Siniša Kusovac i zamjenik Zoran Barbić pozvali su građane Tivta da nastave sa poštovanjem mjera restriktivnog izlaska iz kuće, te fizičke distance pri trgovini i obavljanju drugih usluga.

Kusovac je podsjetio da u Tivtu nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronaviusom a da je 260 osoba u izolaciji.

Barbić je kazao da se dezinfekcija grada nastavlja.

Pozvao je skupštine stanara da u svim ulazima u stambenim zgradama pojačaju mjere dezinfekcije, da rastvorima varikine pojačaju natapanje otirača ispred ulaza u zgrade.

Bonus video: