Konjević i Marić članovi Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte

Vlada je usvojila predloge za angažovanje predstavnika opozicije u centrima za socijalni rad i organima upravljanja u privrednim društvima na lokalnom nivou, kao i u organu lokalne uprave nadležnom za poslove finansija
164 pregleda 3 komentar(a)
Boris Marić, Foto: Luka Zeković
Boris Marić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.06.2016. 18:44h

Radoje Žugić i Zorica Kovačević razriješeni su dužnosti članova Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte zbog prestanka ministarstkih funkcija.

Umjesto njih za članove Savjeta imenovani su aktuelni ministri finanansija i rada i socijalnog staranja Raško Konjević i Boris Marić.

Vlada je usvojila predloge za angažovanje predstavnika opozicije u centrima za socijalni rad i organima upravljanja u privrednim društvima na lokalnom nivou, kao i u organu lokalne uprave nadležnom za poslove finansija. Spisak možete pogledati OVDJE>>>.

Za državnu sekretarku u Ministarstvu zdravlja imenovana je Mirjana Pešalj, dosadašnja generalna direktorica Direktorata za ekonomiju u zdravstvu u Ministarstvu zdravlja.

Imenovan je i Odbor direktora Instituta za javno zdravlje u čijem su sastavu Nataša Žugić, Danijela Vujošević, Nisera Mekić i Gordana Rašović, kao predstavnici osnivača, Ljubica Terić i Nataša Terzić kao predstavnici zaposlenih I Nela Eraković predstavnica Zajednice opština.

Za nacionalnog koordinatora za praćenje sprovođenja Strategije za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016 – 2020, imenovan je Leon Đokaj.

Usvojeni su i predlozi odluka o mirovanju prava i obaveza dosadašnjim direktorima Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu Dragu Spaiću, Fonda za zdravstveno osiguranje Seadu Čirgiću, Zavoda za zapošljavanje Vukici Jelić, Direkcije za saobraćaj Savu Parači, Uprave za nekretnine Draganu Kovačeviću, Fonda rada Kemalu Đečeviću i Direkcije za razvoj malih I srednjih preduzeća Aleksandru Pavićeviću do konačnih rezultata izbora.

Bonus video: