Krenula protestna šetnja bivših radnika KAP-a i FEP-a

Bivši radnici KAP-a ogorčeni su na predstavnike izvršne vlasti koji ne žele da ispune zakonsku obavezu i da njih 420 isplate iz ovogodišnjeg budžeta predviđenih 5,45 miliona eura
104 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2016. 07:51h

Oko 300 bivših radnika KAP-a u stečaju, kojima su se pridružili bivši radnici FEP-a okupili krenuli su u protestnu šetnju od zgrade Ministarstva finansija.

Radnici su prolazeći pored Vlade uzvikivali "poštujte zakon".

Planirano je da bivši radnici prođu Karađorđevom ulicom pored zgrade Vlade, a potomi Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog natrag pored Skupštine i predsjedništva.

Na čelo kolone radnika KAP-a nalazi se i poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Radničke partije Janke Vučinić, koji je i predlagač zakona usvojenog 16. jula prošle godine kojim je predviđena isplata otpremnina.

Organizatori su najavili da će istom maršutom proći dva puta. Tokom drugog kruga najavljeno je održavanje govora ispred institucija.

Bivši radnici KAP-a ogorčeni su na predstavnike izvršne vlasti koji ne žele da ispune zakonsku obavezu i da njih 420 isplate iz ovogodišnjeg budžeta predviđenih 5,45 miliona eura.

Radnicima KAP-a kao i tokom protesta prošle sedmice pridružili su se bivši radnici Kovačnice i Prerade DOO u stečaju.

Dragan Tufegdžić, predstavnik bivših radnika FEP-a kazao je da traže istop što i radnici KAP-a.

Galerija

Bonus video: