Penzioneri FEP-a protestovaće ispred Vlade

Iz Ministarstva ekonomije saopšteno da je Vlada “ispunila sve obaveze definisane socijalnim programom za radnike FEP-a”
67 pregleda 0 komentar(a)
FEP penzioneri protest, Foto: Zoran Đurić
FEP penzioneri protest, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.04.2016. 14:54h

Bivši radnici, sada penzioneri Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina, njih 36, koji traže isplatu otpremnina najavili su da će u ponedjeljak u devet sati doći na protest ispred zgrade Vlade i pridružiti se bivšim radnicima Kombinata aluminijuma.

"Dolazimo u ponedjeljak pred Vladu. Tražimo isto što i radnici KAP-a“, kazao je "Vijestima" ovlašćeni predstavnik penzionera FEP-a, Dragan Tufegdžić.

On je naveo da su već svim poslaničkim klubovima u Skupštini predali inicijativu za izmjene i dopune prošle godine donijetog zakona koji bi im isto kao i radnicima KAP-a garantovao isplatu otpremnina.

Iz Ministarstva ekonomije saopšteno da je Vlada “ispunila sve obaveze definisane socijalnim programom za radnike FEP-a”.

Stečaj u FEP-u uveden je krajem februara 2015. na zahtjev Poreske uprave zbog neizmirenih poreza i doprinosa u iznosu od skoro milion eura.

Kako su ministar finansija Radoje Žugić i ministar ekonomije Vladimir Kavarić poslije više uzaludnih sastanaka saopštili bivšim radnicima KAP-a, da im neće biti isplaćeno 5,45 miliona eura u skladu sa donijetim zakonom, oni su od ponedjeljka najavili radikalizaciju protesta, šetnje podgoričkim ulicama i okupljanja pred sjedištem Evropske unije u Podgorici i zgradom ambasade SAD -a.

Ti skupovi već su sredinom ove sedmice prijavljeni Upravi policije. Ukoliko protesti prva tri dana naredne sedmice ne natjeraju predstavnike izvršne vlasti da realizuju obavezu, Nikola Raković, predstavnik penzionera KAP-a, najavio je da će narednog četvrtka i petka bivši radnici protestovati i šetati ulicama glavnog grada sa članovima porodica.

Bonus video: